Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

çiçek sepeti

FlashChatte Yardımcı Olayım

Re: FlashChatte Yardımcı Olayım

İleti ysl52 17 Eyl 2008 08:12

http://forum.tufat.com/showthread.php?t=51663
adresindeki bug fix başlığında yazanları manuel düzeltmen gerekli, ana pakette hatalar var.
Düzeltme sonrası çalışıyor.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Orta
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB 3.0.7-PL1

İleti tikirti 17 Eyl 2008 23:25

Hocam cevap icin tesekkür ederim ama ben burada söylenenleri yaptigim halde bir sonuc elde edemedim.
Pasif olan üyeler moderatör(yetkili olarak) Sohbete girmeye devam ediyorlar. Cok enterasan bir durum.
Hatta saf phpbb3 kurdum ondada dendim yine ayni durum söz konusu. Pasifler foruma giremiyor ama Chate yetkili olarak girebiliyorlar.
Baska bu hata ile karsilasanlarimiz varmi acaba varsa ne gibi cözümler buldular paylasirlarsa sevinirim.
tikirti
kullanıcı
kullanıcı

İsim: okan
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB3

İleti ysl52 17 Eyl 2008 23:31

tikirti yazdı:Hatta saf phpbb3 kurdum ondada dendim yine ayni durum söz konusu. Pasifler foruma giremiyor ama Chate yetkili olarak girebiliyorlar.
Sorunun phpbb3 ile ilgisi yok, sadece flashchat + phpbb3 entegrasyon dosyasının hataları var.
tikirti yazdı:Pasif olan üyeler moderatör(yetkili olarak) Sohbete girmeye devam ediyorlar. Cok enterasan bir durum.
Bu hata için verdiğim üstte linkte çözüm olduğu yazılmış,
http://forum.tufat.com/showthread.php?t=51663
When an inactive user logs in to the chat, that user is given moderator status. Here is the fix....
Open: inc/cmses/phpBB307CMS.php
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

İleti tikirti 18 Eyl 2008 00:20

Open: inc/cmses/phpBB307CMS.php

hocam ama biz bunu kullnmiyoruzki bunu edit yapmak cözüm olabilirmi. Biz inc/cmses/phpBB3CMS.php kullandigimizi saniyorum.
phpBB307CMS.php PhbBB3 ün diger önceden cikan versiyonlari icin degilmiydi. Kafam karisti simdi onuda editliyeyim insallah olur. Tesekkür ederim tekrar.
tikirti
kullanıcı
kullanıcı

İleti ysl52 18 Eyl 2008 08:39

phpBB307CMS.php
en son çıkan arabirim, primehola adlı programcı tarafından düzeltilip hataları ayıklanmış, kurarken phpbb3.0 ve daha yenisi diye seçmen gerek, henüz ana paket içindeki halini güncellememişler..
diğer söylediğin ise
phpbb3 B2 ve daha ötesi diye çıkar.
chat/admin/
panelinde configuration bölümünde seçili cms adını da bu şekilde değiştirmen gerekli.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

İleti tikirti 18 Eyl 2008 12:10

Hocam tesekkür ederim oldu valla.
Simdi bir iki sorunum daha var sayfasini inceledim fazla ingilizcemiz olmadigindan takilip kaliyoruz.
Kullanicilarin nicklerindeki ve sifresindeki 15 harf siniri var, benim üyelerimden ise daha önceden kayit olan 25 harfe yakin nickler var bunlari nasil yaparim acaba.
Diger bir konu Türkce karekterli nickleri nasil yapabilirim. Önceden sunulmus phpBB3CMS dosyasi editleri uymuyor galiba buna yada ben yanlis yaptim. Daha önceki kullandigim 4.8.3 versiyonunda bu sorunlari halletmistim ayni sekilde bu 5.0.7 versiyonu icinde denedim ama hata veriyor. Bu konudada yardimci olabilirsen sevinirim. Allah razi olsun.
tikirti
kullanıcı
kullanıcı

İleti ysl52 18 Eyl 2008 12:29

Kullanıcı adı karakter sayısı sınırı ve Türkçe karakteri sorunu var evet (bozuk görünümlü isimler oluyor flashchat içinde), bug deniyor bunlara. Bazı çözüm yolları söyleniyor UTF8 kullanıcı adları için; ancak bir ara denemiştim çalışmadı. Çalışan bir çözüm yolu görüp, çalıştığını teyit edersem buraya da yazarım. Şu ara bildiğim yok.
tikirti yazdı:benim üyelerimden ise daha önceden kayit olan 25 harfe yakin nickler var bunlari nasil yaparim acaba.
Flashchat kullanmak isteyenlerin kullanıcı isimlerini değiştirirsin, başka yolu yok. Yönetim panelinden uzun kullanıcı adı alınmasını engelleyen ayarı yapmayı da unutma..
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

İleti ysl52 20 Eyl 2008 15:27

Flashchat kullanırken en az 3 gün üye olan ve 2 mesajı olanların giriş yapabilmesi ve array dizisi içindeki user_id lere özel yasak için küçük bir düzenleme yaptım..

chat/inc/cmses/phpBB307CMS.php

Bul

Kod: Tümünü seç
u.user_type as user_type, 

Satır içinde yukarıda bulunanın sonuna ekle
u.user_posts as user_posts, u.user_regdate as user_regdate, 

Bul

$rec['roles'] = ROLE_ANY; // This will present the "Incorrect username" message     

Öncesine ekle
            if ((time() - $rec['user_regdate']) < 286400 || $rec['user_posts'] < 3 || in_array($userid, array(372,592,)))
            {    
                trigger_error
( 'Login is not allowed!' );//Kullanici donuk mavi ekran gorur ama giremez..
            } 

Not: Bu değişiklikler önceki mesajımda geçen primehola düzeltmeleri yapılması sonrasındaki dosyaya düzenlenmiştir. Bul ekle yerleri önceki Flashchat versiyonunda değişebilir.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

İleti tikirti 20 Eyl 2008 15:44

birde şu türkçe karakter problemini çözersek 5.0.7 ile hayatıma devam edeceğim. teşekkür ederim ysl52
tikirti
kullanıcı
kullanıcı

İleti tikirti 24 Ekm 2008 21:41

ysl52 ustam,
FlashChatin yeni sürümü cikti bu arada, (Flash chat 5.0.8 ) kurdum hersey güzel Tr sorunuda yok görebildigim kadariyla, yok gibi. Yalniz sayfa yeni acilirken
internet expolorede
Notice: Undefined index: username in /srv/www/vhosts/siteadi/httpdocs/forum/chat/flashchat_inc.php on line 9
diye bir hata aliyorum ve hata aninda kayboluyor gidiyor.
Ama Mozilla Firefox da actigimda sayfanin yukarsinda bu hata sabit kaliyor.
Notice: Undefined index: username in /srv/www/vhosts/siteadi/httpdocs/forum/chat/flashchat_inc.php on line 9 Seklinde.
Tufatin sayfasindan yardim alayim dedim basariliolamadim, anlasamadim. Bu konuda yardimci olabilirmisin ne yapmamiz gerekiyor bu hatadan kurtulmak icin. Tufatin sayfasinda bir kod vermisler ama uyguladigimda hep hata verdi belki ben yanlis yapiyor olabilrim,
Yardiminizi bekliyorum.
tikirti
kullanıcı
kullanıcı

ÖncekiSonraki

Diğer Konular