phpBB Türkiye - phpBB3 Türkçe destek ve geliştirme

İçeriği atla

reklam izleyin para kazanýn

Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

konuya kimler kaç cevap yazmış [1.0.0 alpha]

Forum kuralları
Bu forumdaki konular uygulanmak için değil, bir eklenti veya fikrin geliştirme aşamasında diğer geliştirici ve kullanıcılar ile fikir alışverişi içindir.

konuya kimler kaç cevap yazmış [1.0.0 alpha]

İleti ALEXIS 03 Eyl 2008 09:39

Eklenti: konuya kimler kaç cevap yazmış
Sürüm: 1.0.0 alpha
Yazar: Sevdin Filiz
Açıklama: Konu görünümü sayfasında konu sayılarına tıklandığında o konuya cevap yazanlar ve cevap sayılarını gösteren bir sayfa, popup pencere şeklinde açılır. Esinlenme vbulletin :P

Tamamlanmayan kısımlar ve hatalar:
  • Dil dosyasına aktarılacak ifadeler
  • Popup tabloda, IE6 da css sorunları var
  • Kullanıcı isimleri renklenecek profile baÄŸlanacak

Önizleme

Resim
ALEXIS
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
HTML: Çok iyi
CSS: İyi
PHP: İyi
phpBB3: İyi
Sürüm: phpBB 3.1.0-dev

Re: konuya kimler kaç cevap yazmış [1.0.0 alpha]

İleti ysl52 03 Eyl 2008 11:28

Bu eklenti daha önce yapılmış. http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=753505
ysl52
tercüme
tercüme

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3.0.4

İleti ALEXIS 03 Eyl 2008 21:12

Eklentinin daha önce yazılmış olması benim için birşey ifade etmiyor. Eklentilerin çoğunu takip etmiyorum, bir eklentiye ihtiyaç duyduğumda, yapabiliyorsam kendi eklentimi kendim yazıyorum.
ALEXIS
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti ysl52 03 Eyl 2008 21:25

Haklısınız, ihtiyaç olunca genellikle kendiniz yapabiliyorsunuz, ama kendisi yapabilen çok az kişi var. Ben mesela, başka eklentilerin kodlarına bakarak birkaç küçük şeyi kendim yapabiliyorum.

Benzer fonksiyonları olan birden fazla sayıda eklenti olabileceğinin farkındayım. Ancak, bu konuyu gördüğümde kendi siteme önceden yüklemiş olduğumdan benzeri aklıma geldi. Bir şey ifade etmese de haberdar olunması için yazdım.
ysl52
tercüme
tercüme

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3.0.4

İleti ALEXIS 03 Eyl 2008 21:31

Eklentiyi tanıtmadan önce, bu iş kullanacağım birkaç fonksiyonu eklemiştim kod parçalarına, bu fonksiyonları mümkün oldukça çok amaçlı kullanıma uygun yazmaya çalışıyorum ve de kullanımı kolaydır. Belki biri alır kendi eklentisinde kullanır, bizim şimdi aklımza gelmeyen bir amaç için kullanır. Ama nerde, kendi kendime cevap yazdığım oluyor.
ALEXIS
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti muiketi 04 Eyl 2008 00:01

ALEXIS yazdı:Eklentiyi tanıtmadan önce, bu iş kullanacağım birkaç fonksiyonu eklemiştim kod parçalarına, bu fonksiyonları mümkün oldukça çok amaçlı kullanıma uygun yazmaya çalışıyorum ve de kullanımı kolaydır. Belki biri alır kendi eklentisinde kullanır, bizim şimdi aklımza gelmeyen bir amaç için kullanır. Ama nerde, kendi kendime cevap yazdığım oluyor.

sebebi çok basit.. phpBB eklenti geliştirme ile ilgili yeterli tr kaynak yok.. bu ben ve benim gibilerde üşengeçliğe yılgınlığa sebeb oluyor..

verdiğiniz tüm fonksiyonlara bakıyorum misalen fakat;
- bunlar nekine..
diyip geçiyorum.. çünkü bir anlam ifade etmiyor.. aklımda olan birçok şey var fakat nerden nasıl başlanır sorunum var.. ayrıca yeterli ingilizce olmaması cabası.. yoksa kaynak çok, en basidi phpBB'nin kendi sitesi..
iki satır kod için teşekkür etmeyenin başına taş yağsın diyenlere duyurulur..
phpBB ekibi; phpBB kullananlardan 80 farklı methiye istiyor, yoksa bir daha tek satır kod yazmayacaklar !!
muiketi
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: Orta
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB3.0.2

İleti ALEXIS 04 Eyl 2008 00:36

Eklenti yazabilmek için ne phpbb.com'a ne de phpbbturkiye.net sitelerine ne de herhangi bir başka siteye ihtiyacınız yok aslında.

phpBB3 belirli kısımlardan oluşur ve php ile yazılmıştır. Yani, belirsiz seviye php bilen herkes phpBB3'ü kendi çözebilir ve bir framework gibi kullanabilir. Sadece bulunduğunuz ortamdaki değişkenleri ve fonksiyonları öğrenmeniz yeterli.

phpBB2 ile ilk kodumu 2003 sonlarında yazdım, phpBB3 ile kodsal bazda 2006 da. Arada phpBB 2.2 yi tamamen tercüme ettik, yenisunucu ile (Çok çok eski bir host sponsorum).
ALEXIS
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti muiketi 04 Eyl 2008 04:10

fakat phpBB nin temel fonksiyonlarını bilmeden birşeyler yapmak ya da yapabilmek ne kadar doğru..

en nihayetinde kendine has fonksiyonları var.. bunları bile çözemedim.. azcık kod bilgim var ama phpBB sanki başka bir alem.. ya da ben gözümde büyütüyorum..

neyse konuyu fazla dapıttım.. üzgünüm..
iki satır kod için teşekkür etmeyenin başına taş yağsın diyenlere duyurulur..
phpBB ekibi; phpBB kullananlardan 80 farklı methiye istiyor, yoksa bir daha tek satır kod yazmayacaklar !!
muiketi
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: İyi
CSS: Orta
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB3.0.2

Eklenti GeliÅŸtirme

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir