phpBB Türkiye - phpBB3 Türkçe destek ve geliştirme

İçeriği atla

profesyonel phpBB3 hizmetleri

Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

Birthdate - Require on Registration eklentisi ile ilgili...

Birthdate - Require on Registration eklentisi ile ilgili...

İleti CitLemBiK 25 Haz 2008 01:27

Sistemime Prime Birthdate - Require on Registration (1.0.9 c) isimli eklentiyi kurdum , gayetde güzel calisiyor...

Eklentide bir sorun yok , sadece eklentiyi biraz degistirmek istedigimden iki sorum var....

Eklentinin veritabanina gönderme yapan tek bir sql kodu var asagida...

Kod: Tümünü seç
ALTER TABLE phpbb_users ADD COLUMN user_show_age tinyint(4) DEFAULT '0' NOT NULL

DEFAULT 0 , dogum tarihimi gösterme anlamina geliyor?...

Eger GÖSTERME anlamina geliyorsa , bunu nasil GÖSTER sekilde update yapabilirim?

UPDATE phpbb_users ADD COLUMN user_show_age tinyint(4) DEFAULT '1' NOT NULL;

Bu kod yeterli olurmu?...

Ikinci sorum ise , bu eklentinin tema editlemesinden biri söyle...

<tr>
      <td class="row1" width="35%"><b class="genmed">{L_PRIME_BIRTHDATE_NAME}:<!-- IF S_BIRTHDAYS_REQUIRED --> *<!-- ENDIF --></b><br /><span class="gensmall">{L_BIRTHDAY_EXPLAIN}</span></td>
      <td class="row2">
         <select<!-- IF S_BIRTHDAYS_LOCKED --> disabled="disabled"<!-- ENDIF --> name="bday_month">{S_BIRTHDAY_MONTH_OPTIONS}</select>
         <select<!-- IF S_BIRTHDAYS_LOCKED --> disabled="disabled"<!-- ENDIF --> name="bday_day">{S_BIRTHDAY_DAY_OPTIONS}</select>
         <select<!-- IF S_BIRTHDAYS_LOCKED --> disabled="disabled"<!-- ENDIF --> name="bday_year">{S_BIRTHDAY_YEAR_OPTIONS}</select>
      </td>
   </tr>
   <tr>
      <td class="row1" width="35%"><b class="genmed">{L_PRIME_BIRTHDATE_SHOW_AGE}: </b><br /><span class="gensmall">{L_PRIME_BIRTHDATE_SHOW_AGE_EXPLAIN}</span></td>
      <td class="row2"><input type="radio" class="radio" name="show_age" value="1"<!-- IF S_SHOW_AGE --> checked="checked"<!-- ENDIF --> /> <span class="genmed">{L_YES}</span>&nbsp;&nbsp;<input type="radio" class="radio" name="show_age" value="0"<!-- IF not S_SHOW_AGE --> checked="checked"<!-- ENDIF --> /> <span class="genmed">{L_NO}</span></td>
   </tr>
   <!-- IF S_DISPLAY_BIRTHDAY_LIST -->
   <tr>
      <td class="row1" width="35%"><b class="genmed">{L_PRIME_BIRTHDATE_SHOW_CONGRATS}: </b><br /><span class="gensmall">{L_PRIME_BIRTHDATE_SHOW_CONGRATS_EXPLAIN}</span></td>
      <td class="row2"><input type="radio" class="radio" name="show_congrats" value="1"<!-- IF S_SHOW_CONGRATS --> checked="checked"<!-- ENDIF --> /> <span class="genmed">{L_YES}</span>&nbsp;&nbsp;<input type="radio" class="radio" name="show_congrats" value="0"<!-- IF not S_SHOW_CONGRATS --> checked="checked"<!-- ENDIF --> /> <span class="genmed">{L_NO}</span></td>
   </tr>
   <!-- ENDIF -->

Varsayilan olarak HAYIR secenegi secilmis , bunu nasil EVET yapabilirim , yani yasimi göster fonksiyonu varsayilan olarak gelsin...

Html bilgim yeterli olmadigi icin mantigida cözemedim...

Cevaplariniz icin simdiden tesekkürler...

Saygi ve Sevgiler...

CitLemBiK
"Doğrular ve yanlışlar yoktur, sadece yorumlar vardır." (Wilhelm Friedrich Nietsche)
CitLemBiK
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

İsim: Ilker Demirkaya
HTML: Orta
CSS: Başlangıç
PHP: Orta
phpBB3: İyi
Sürüm: phpBB 3.0.2

profesyonel phpBB3 çözümleri ve web hizmetleri

Re: Birthdate - Require on Registration eklentisi ile ilgili...

İleti ysl52 25 Haz 2008 02:57

CitLemBiK yazdı:Eger GÖSTERME anlamina geliyorsa , bunu nasil GÖSTER sekilde update yapabilirim?

UPDATE phpbb_users ADD COLUMN user_show_age tinyint(4) DEFAULT '1' NOT NULL;

Bu kod tüm üyelerin user_show_age değerini 1 yapar..
UPDATE `phpbb_users` SET `user_show_age` = 1;

Bu kod da default değerini 1 yapar..
ALTER TABLE `phpbb_users` CHANGE `user_show_age` `user_show_age` TINYINT( 4 ) NOT NULL DEFAULT '1'

Lokalhostta test ettim.. Kodu elde etmek için, phpMyadmin de manuel değişiklik yapıp kaydedince çıkan sorgudan yararlandım..
ysl52

HTML: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3.0.2

İleti CitLemBiK 25 Haz 2008 03:57

Sagol ysl52 ise yaradi verdiklerin...

Yalniz bir kod varki , asil update ve default yapmak istedigim orasi...

Dogum tarihimin ayrintilarini (tarihini) göster secenegini update ve default yapmam lazim...
Velakin böyle bir fonksiyon veritabanina islenmemis...

Bunu yapmak icin bir fikrin varmi...

Sanirim fikir sahibi olmak icinde biraz modu incelemen gerekiyor...

Mod burada bir incelersen sevinirim dostum...

Bahsettigim yer asagisi sanirsam ki...

/**
   */
   function db_entry_show_age($show_age, $show_congrats = null)
   {
      if ($show_congrats === null & is_array($show_age) && isset($show_age['show_age']) && isset($show_age['show_congrats']))
      {
         $show_congrats = $show_age['show_congrats'];
         $show_age = $show_age['show_age'];
      }
      $show = (((integer)$show_congrats) << 1) | ((integer)$show_age);
      return ($show);
   }

Ama veritabanda arattim show_congrats ile ilgili hicbir veri yada girdi yok... Buna ragmen hangi üyenin dogum tarihi ayrintilarini göster secenegini EVET yada HAYIR sectigini bilecekki... Kesinlikle veritabaninda ayni senin verdigin güncelleme ile ilgili bir girdi vermemiz lazim ama nasil oldugunu bilemiyorum...

Saygi ve Sevgiler...

CitLemBiK
"Doğrular ve yanlışlar yoktur, sadece yorumlar vardır." (Wilhelm Friedrich Nietsche)
CitLemBiK
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

İleti CitLemBiK 25 Haz 2008 04:18

Asagidaki yazi tam benim istedigim nitelikte ama update ve default ayarlarini nasil veritabanina verecegimi bilmiyorum...

Mod kurulum dosyasinin icinde vardi..

Koyu olarak isaretledigim benim istedigim fonksiyon...

The setting to make the birth date required can be found in the "Board Features" section of the "Administration Control Panel".

The SQL statement that you will be instructed to execute later will initialize the "Display Age" and "Display Congrats" settings to "No". For a different default, change the DEFAULT '0' to one of the following numbers BEFORE you execute the SQL statement.
(0) Age: No, Congrats: No
(1) Age: Yes, Congrats: No
(2) Age: No, Congrats: Yes
(3) Age: Yes, Congrats: Yes

If you want to change the default value AFTER you have already executed the SQL statement, then execute the SQL statement again but change the "ADD COLUMN" to "MODIFY".

Saygi ve Sevgiler...

CitLemBiK
CitLemBiK
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

İleti CitLemBiK 25 Haz 2008 04:22

Sorunu cözdüm...

UPDATE `phpbb_users` SET `user_show_age` = 3;

ALTER TABLE `phpbb_users` CHANGE `user_show_age` `user_show_age` TINYINT( 4 ) NOT NULL DEFAULT '3'

Senin verdiginin sorgunun aynisi... Sadece bir rakam degisecekmis... :)

Eklentinin ince ayarlarini tam okumamisim sanirsam ki (herhalde , yani , galiba...)

Cok tesekkürler ysl52 :)

Saygi ve Sevgiler...

CitLemBiK
CitLemBiK
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

İleti ysl52 25 Haz 2008 09:54

Halletmen güzel, bende yakında başka bir eklenti için default değeri değeri eklentiyi kurduktan sonra değiştirmek update bulamadığımdan, için veritabanı tablosunu notepad++ da açıp Bul-Değiştir yapmıştım..
Bu sefer öğrenmiş olduk.. :)
ysl52

HTML: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3.0.2

Eklenti Sorunlar & Yardım

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir