phpBB3 sürümü:3.0.1
Panonun tam adresi:http://guvercinbirligi.com/tgybforum
Eklentiler / Temalar: yok
Eklentilerin indirme adresi:yok
İşletim sistemi, php ve mysql sürümünüz:php version: 5.2.6 mysql version: 5.0.51a-community-log
Sorun çıkan sayfa URL adresi:http://www.phpbbturkiye.net/posting.php?mode=post&f=31
Soru/hata tanımlamaları:ı, ş, ö, ç, ğ, ü harfleri kullanıldığında hata kodu alıyorum.
Genel Hata
SQL ERROR [ mysql4 ]
Incorrect string value: '\xC4\xB1 \xC5\x9F ...' for column 'post_text' at row 1 [1366]
SQL
INSERT INTO phpbb_posts (forum_id, poster_id, icon_id, poster_ip, post_time, post_approved, enable_bbcode, enable_smilies, enable_magic_url, enable_sig, post_username, post_subject, post_text, post_checksum, post_attachment, bbcode_bitfield, bbcode_uid, post_postcount, post_edit_locked, topic_id) VALUES (2, 2, 0, '24.6.9.54', 1218088704, 1, 1, 1, 1, 1, '', 'Re: Welcome to phpBB3', 'ı ş ğ ü ç ö', '925862c0c084ff44d0f0c37b4a646f05', 0, '', '25rnbuj2', 1, 0, 1)
BACKTRACE
FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 158
CALL: dbal->sql_error()
FILE: includes/functions_posting.php
LINE: 1853
CALL: dbal_mysql->sql_query()
FILE: posting.php
LINE: 1000
CALL: submit_post()
Soru/hatadan önce ne değişiklik yaptınız:Yeni yükleme her hangi bir değişiklik yok.
Soru/hatayı gidermek için hangi yollara başvurdunuz, neler yaptınız:Sunucunun (InMotion Hosting)yardım bölümüne başvurdum. Mysql tablolarının collation (Türkçesini bilmiyorum kusuruma bakmayın) latin1_swedish_ci olduğu dikkatimi çekmişti, hata mesajı buradanmı kaynaklanıyor diye sordum.
Benim o an aklıma gelen geçmişte phpBB2 sürümlü bir forumdaki collation sorununu gidermek için includes/db.php dosyasına şu girişi yaptığım oldu:
// Make the database connection.
$db = @new sql_db($dbhost, $dbuser, $dbpasswd, $dbname, false);
mysql_query("SET NAMES 'latin5'");
mysql_query("SET CHARACTER SET latin5");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");
Acaba böyle bir çözüm olurmu diye düşündüm.
Cevapları http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?f=65&t=1034845 adresine bakmamı ve genelde bu tür sorunların database encoding nedeniyle olmadığı idi. Verdikleri linkteki sorun phpBB 2 den 3 e transfer üzerine olduğu için benim pek aklıma yatmadı. Bunun dışında phpBBde lang_main.php gibi bir dosyayada rastlayamadım. Bu sürümün yapısı alışık olduğumuz 2 sürümlerinden bayağı farklı.
Benzer sorunu phpBB2 yi ilk yüklediğimde yaşamıştım geçmişte ve bu sorunu iso_8859_1 kodunu iso_8859_9 koduyla değiştirdikten sonra giderebilmiştim.
O zaman phpBB2de bu kod değişimini şu dosyalarda yapmıştım:
images / index.htm
images / avatars / index.htm
images / avatars / gallery / index.htm
includes / functions.php – sayfanın başında değil, fakat kodun ilerleyen kısımlarında saklanıyor
includes / index.htm
includes / page_header.php
language / index.htm
language / lang_turkish / index.html
language / lang_turkish / lang_main.php
templates / subSilver / index.html
templates / index.htm
templates / subSilver / admin / index.htm
templates / subSilver / images / index.htm
templates / subSilver / images / lang_turkish/ index.html
language / lang_turkish / email / klasöründeki tüm dosyalar
Şu anki Tükçe paketindeki index.htm sayfasına baktığımda gördüğüm kod yine iso_8859_1.
Acaba dedirtti bana.
Uzattım kusura bakmayın. Aklımdan geçenleri sizlerle paylaşmak istedimki sizlerin fikirlerinizi net bir şekilde alabileyim.
Sizce sorun nerede?
Saygılar ve şimdiden teşekkürler.