phpBB Türkiye - phpBB3 Türkçe destek ve geliştirme

İçeriği atla

reklam izleyin para kazanýn

Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

[ALPHA] Tamamen büyük harfle yazım kontrolü 0.0.3

Re: [ALPHA] Tamamen büyük harfle yazım kontrolü 0.0.3

İleti ysl52 28 Ekm 2008 11:39

RedStar yazdı:Fatal error: Call to undefined function: mb_convert_case() in C:\Inetpub\vhosts\xxxxxxxxxxx.com\httpdocs\includes\functions_lowercase.php on line 48
Bu hata bir sonrakine de sebep oluyor..
RedStar yazdı:Fatal error: Call to undefined function: mb_convert_case_title_tr() in C:\Inetpub\vhosts\xxxxxxxxxxx.com\httpdocs\posting.php on line 650
mb_convert_case() fonksiyonu bulunamadığı için, bu son hata çıkıyor.
http://tr2.php.net/manual/en/function.m ... t-case.php
mb_convert_case => (PHP 4 >= 4.3.0, PHP 5) tarafından desteklendiği yazılı, acaba php sürümünüz nedir?
Ben localhost ta php 5.2.5 ve sunucuda php 5.2.6 ile test ettim eklentiyi, eski php sürümleri için test edilmedi.

alttaki kodu phpinfo.php gibi bir isimle sunucuya kaydedip, php sürümünüze bakarsanız sebep php uyumsuzluğu mudur anlaşılır.
Kod: Tümünü seç
<?php
phpinfo();
?>
ysl52
tercüme
tercüme

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3.0.4

İleti RedStar 28 Ekm 2008 13:57

PHP Version 4.4.3 imiş.Host windows tabanlı ayrıca.
RedStar
kullanıcı
kullanıcı

phpBB3: Başlangıç
Sürüm: 3.0.4

İleti linus88 28 Ekm 2008 13:59

Mod çalışmıyor bi mesaj yazıp gonderdıkden sonra beyaz sayfa geliyor karşına yapılan bir hata yok herşey doğru sql felanda yapıldı cacheyi temizledinmi diye sormayın güldürmeyin beni :)
http://www.lost108.net açılmıştır
LOST dizisini indirebileceğiniz, hakkındaki haberleri, teorileri, spoilerları, fragmanları, gözden kaçan sahneleri, tartışmaya açık forumları bulabileceğiniz bir sitedir.
linus88
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

HTML: Çok iyi
CSS: Orta
PHP: İyi
phpBB3: İyi
Sürüm: phpBB 3.0.2

İleti ysl52 28 Ekm 2008 14:35

RedStar yazdı:PHP Version 4.4.3 imiş.Host windows tabanlı ayrıca.
Test etmediğim bir ortam olmasından fikir üretme zor. Sadece şunu denemenizi istiyorum, yönetim panelinde eklentiyi devredışı bırakın, sadece en sondaki başlık ilk karakter düzeltmesi Evet olsun, kullanıcı dilini de ingilizce seçin test için. Bu durumda eklenti sadece utf8_ucfirst() fonksiyonunu kullanacak. Başlığa Türkçe karakteri olmayan
"test test test" gibi ifade yazınca "Test test test" şeklinde en basit harf düzeltmesi yapacak şekilde ayarlandı.

Ayrıca eklenti kullanıcı ileti sayısı sınırını da kontrol edin, başlık ilk karakter düzeltme özelliği hariç, varsayılan değer 10, test üyesi 10 taneden az ileti sahibi olmalı.

linus88 yazdı:Mod çalışmıyor bi mesaj yazıp gonderdıkden sonra beyaz sayfa geliyor karşına yapılan bir hata yok herşey doğru sql felanda yapıldı cacheyi temizledinmi diye sormayın güldürmeyin beni :)
Beyaz sayfa geliyorsa, ekle çıkar yapılan sadece iki dosya var, kontrol edin tekrar. posting.php ve Yönetim paneli php dosyası, ayrıca kurulumda gerekli root/ dizini phpbb3/ altına kopyalanmalı, sonra da çalıştırılacak sql satırları var phpMyadmin de. Sonrasında standart önbellek temizliği gerekli.
Daha sonra yönetim panelinde eklenti etkinleştirimeli..

Buraya kadar tekrar sayılabilir yazım, ancak bunlara rağmen çıkan beyaz sayfa durumu varsa, sunucu php error logları incelemek ve phpbb3 debug modu açık hataları görmek gerekli.
ysl52
tercüme
tercüme

İleti bizimle 28 Ekm 2008 15:34

ysl52 yazdı:Geriye dönük başlıkları düzeltme imkanı olabilir, topic_table ve post_table her ikisinde de düzeltme istiyor musunuz?

Düzenleme: topic ve post tablosunda başlıkları düzelten bir kodu uyarladım. Kullanıcı adlarını düzelten kodu başlıkları düzeltir hale getirdim. Kullanım için kurucu üye olunmalı ve dosyadaki 5 farklı mod incelenmeli.
Test edilmesi ve yedek alınarak denenmesi tavsiye edilir.

<?php
/** 
*
* @package title_correction
* @version $Id: 1.0.0
* @copyright (c) 2008 Jackanape, mtrs  $
* @license http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU Public License  
*
*/

/**
* @ignore
*/

define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : './';
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include(
$phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);

// Start session management
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);

if ($user->data['user_type'] != USER_FOUNDER)
{
    trigger_error("You are not authorized to run this code!");
}
$time1 = time();
function mb_convert_case_lower_tr($string)
{
    $string = str_replace("I","ı", $string);
    $string = mb_convert_case($string, MB_CASE_LOWER, "UTF-8");
    $string = mb_convert_case(mb_substr($string, 0, 1, 'UTF-8'), MB_CASE_UPPER, 'UTF-8') . mb_substr($string, 1, mb_strlen($string), 'UTF-8'); 

return $string
; 
}

function mb_convert_case_lower_tr_first($string)
{
//    $string = str_replace("i","I", $string);
    $string = mb_convert_case(str_replace("i","I", mb_substr($string, 0, 1, 'UTF-8')), MB_CASE_UPPER, 'UTF-8') . mb_substr($string, 1, mb_strlen($string), 'UTF-8'); 

return $string
; 
}
    $sql = "SELECT topic_title, topic_id
                FROM "
 . TOPICS_TABLE;
       if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
       {
            trigger_error("Fatal Error cannot gather topics info!");
       }

$topic_title_rows 
= array();
       $topic_title_rows = $db->sql_fetchrowset($result);
       $topic_title_count = count($topic_title_rows); 

for
($i = 0; $i < $topic_title_count; $i++)
       {
            $topic_title_rows[$i]['topic_title'] = str_replace(array("'"), array("`"), $topic_title_rows[$i]['topic_title']);
            //1. Bu durumda, sadece baslik tamamen buyuk hafli ise MB_CASE_TITLE olarak duzeltilir - I-i sorunu var..
            //$topic_title_fix = ($topic_title_rows[$i]['topic_title'] != strtoupper($topic_title_rows[$i]['topic_title'])) ? $topic_title_rows[$i]['topic_title'] : mb_convert_case($topic_title_rows[$i]['topic_title'], MB_CASE_TITLE, "UTF-8");

//2. Bu durumda baslik  kontrolsuz MB_CASE_TITLE olarak duzeltilir - I-i sorunu var..
            $topic_title_fix = mb_convert_case(mb_convert_case_lower_tr($topic_title_rows[$i]['topic_title']), MB_CASE_TITLE, "UTF-8");

//3. Bu durumda, sadece baslik tamamen buyuk hafli ise once tamamen kucuk harf yapılır sonra ilk harf buyuk yapilir
            //$topic_title_fix = ($topic_title_rows[$i]['topic_title'] != strtoupper($topic_title_rows[$i]['topic_title'])) ? $topic_title_rows[$i]['topic_title'] : mb_convert_case_lower_tr($topic_title_rows[$i]['topic_title']);    

//4. Bu durumda baslik once tamamen kucuk harf yapılır sonra ilk harf buyuk yapilir
            //$topic_title_fix = mb_convert_case_lower_tr($topic_title_rows[$i]['topic_title']); 

//5. Bu durumda baslikta sadece ilk harf buyuk yapilir
            //$topic_title_fix = mb_convert_case_lower_tr_first($topic_title_rows[$i]['topic_title']); 
          $sql = "UPDATE " . TOPICS_TABLE . "
                      SET topic_title = '$topic_title_fix'
                      WHERE topic_id = "
 . $topic_title_rows[$i]['topic_id'];
                      if ( !$result = $db->sql_query($sql) )
                      {
                          trigger_error("Fatal Error Updating Topics Info!");                 

}
        }

$sql = "SELECT post_subject, post_id
                FROM "
 . POSTS_TABLE;
       if ( !($result = $db->sql_query($sql)) )
       {
            trigger_error("Fatal Error cannot gather posts info!");
       }

$post_subject_rows 
= array();
       $post_subject_rows = $db->sql_fetchrowset($result);
       $post_subject_count = count($post_subject_rows); 

for
($i = 0; $i < $post_subject_count; $i++)
       {
            $post_subject_rows[$i]['post_subject'] = str_replace("'", "`", $post_subject_rows[$i]['post_subject']);

//1. Bu durumda, sadece baslik tamamen buyuk hafli ise MB_CASE_TITLE olarak duzeltilir - I-i sorunu var..
            //$post_subject_fix = ($post_subject_rows[$i]['post_subject'] != strtoupper($post_subject_rows[$i]['post_subject'])) ? $post_subject_rows[$i]['post_subject'] : mb_convert_case($post_subject_rows[$i]['post_subject'], MB_CASE_TITLE, "UTF-8");

//2. Bu durumda baslik  kontrolsuz MB_CASE_TITLE olarak duzeltilir - I-i sorunu var..
            $post_subject_fix = mb_convert_case(mb_convert_case_lower_tr($post_subject_rows[$i]['post_subject']), MB_CASE_TITLE, "UTF-8");

//3. Bu durumda, sadece baslik tamamen buyuk hafli ise once tamamen kucuk harf yapılır sonra ilk harf buyuk yapilir
            //$post_subject_fix = ($post_subject_rows[$i]['post_subject'] != strtoupper($post_subject_rows[$i]['post_subject'])) ? $post_subject_rows[$i]['post_subject'] : mb_convert_case_lower_tr($post_subject_rows[$i]['post_subject']);;

//4. Bu durumda baslik kontrolsuz tamamen kucuk harf yapılır sonra ilk harf buyuk yapilir            
            //$post_subject_fix = mb_convert_case_lower_tr($post_subject_rows[$i]['post_subject']);

//5. Bu durumda baslikta sadece ilk harf buyuk yapilir
            //$post_subject_fix = mb_convert_case_lower_tr_first($post_subject_rows[$i]['post_subject']);
          $sql = "UPDATE " . POSTS_TABLE . "
                      SET post_subject = '$post_subject_fix'
                      WHERE post_id = "
 . $post_subject_rows[$i]['post_id'];
                      if ( !$result = $db->sql_query($sql) )
                      {
                          trigger_error("Fatal Error Updating Posts Info!");    

}
        }        
$time 
= time() - $time1;
        echo "Konu ve ileti baslikleri duzeltildi! . islem suresi: $time " 
?>

bunu nasıl yapcam acaba açıklaması önceden olan başlıklar için...
bizimle
kullanıcı
kullanıcı

İsim: taner
Sürüm: 3.0.2

İleti ysl52 28 Ekm 2008 15:41

Senin yapmanı tavsiye etmiyorum, o kod yeni yazıldı ve riskli. Kendim test yaparken 2 tane veritabanımın tüm başlıklarını uçurdu, o yüzden yapacaksan localhostta test için yap.

Soruya cevap olarak, önce kodun içindeki // geçen yorum satırlarını oku, sonra
[code][/code] içindeki kod satırlarını title.php vb adında bir dosyaya kopyala ve kaydet. Yönetici olarak giriş yap ve
http://www.siteadi.com/title.php adresini tarayıcıda firefoxda çalıştır.
ysl52
tercüme
tercüme

İleti bizimle 28 Ekm 2008 15:51

teşekkürler ysl52 ben bu modu tam sorunsuz hale gelene kadar kullanmıyım en iyisi yine yardımların için sağol sql ları nasıl kaldırcam onu bilmiuyrum bunun....
bizimle
kullanıcı
kullanıcı

İleti ysl52 28 Ekm 2008 16:07

Uyarıyı özellikle geçmişe dönük başlıkları düzelten kod için yaptım, eklenti zaten Alfa olduğundan kararlı değil..

Eklentiyi kuran ve kaldırmak isteyen, sql değerlerini de alttaki kodu phpMyadmin den çalıştırarak silebilir.
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_disable';
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_enable_subject';
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_enable_message';
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_limit';
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_correct';
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_user_ids';
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_subject_first_letter';
DELETE FROM `phpbb_acl_options` WHERE `auth_option` = 'u_ignore_uppercase';
ysl52
tercüme
tercüme

İleti bizimle 28 Ekm 2008 16:09

ysl52 yazdı:Uyarıyı özellikle geçmişe dönük başlıkları düzelten kod için yaptım, eklenti zaten Alfa olduğundan kararlı değil..

Eklentiyi kuran ve kaldırmak isteyen, sql değerlerini de alttaki kodu phpMyadmin den çalıştırarak silebilir.
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_disable';
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_enable_subject';
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_enable_message';
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_limit';
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_correct';
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_user_ids';
DELETE FROM `phpbb_config` WHERE `config_name`  = 'anti_all_uppercase_subject_first_letter';
DELETE FROM `phpbb_acl_options` WHERE `auth_option` = 'u_ignore_uppercase';

ysl53 eklentinin kötü filan olduğundan değil yanlış anlama birazdaha düzgün olana kadar kullanmıcam bazen küçültmüyor bende nedense anlamaıdm yani karışık birazdaha ii olunca tekrar kurucam tekrar teşekkürler sql silme kodu içinde sağol
bizimle
kullanıcı
kullanıcı

İleti linus88 28 Ekm 2008 17:48

ysl52 yazdı:
RedStar yazdı:PHP Version 4.4.3 imiş.Host windows tabanlı ayrıca.
Test etmediğim bir ortam olmasından fikir üretme zor. Sadece şunu denemenizi istiyorum, yönetim panelinde eklentiyi devredışı bırakın, sadece en sondaki başlık ilk karakter düzeltmesi Evet olsun, kullanıcı dilini de ingilizce seçin test için. Bu durumda eklenti sadece utf8_ucfirst() fonksiyonunu kullanacak. Başlığa Türkçe karakteri olmayan
"test test test" gibi ifade yazınca "Test test test" şeklinde en basit harf düzeltmesi yapacak şekilde ayarlandı.

Ayrıca eklenti kullanıcı ileti sayısı sınırını da kontrol edin, başlık ilk karakter düzeltme özelliği hariç, varsayılan değer 10, test üyesi 10 taneden az ileti sahibi olmalı.

linus88 yazdı:Mod çalışmıyor bi mesaj yazıp gonderdıkden sonra beyaz sayfa geliyor karşına yapılan bir hata yok herşey doğru sql felanda yapıldı cacheyi temizledinmi diye sormayın güldürmeyin beni :)
Beyaz sayfa geliyorsa, ekle çıkar yapılan sadece iki dosya var, kontrol edin tekrar. posting.php ve Yönetim paneli php dosyası, ayrıca kurulumda gerekli root/ dizini phpbb3/ altına kopyalanmalı, sonra da çalıştırılacak sql satırları var phpMyadmin de. Sonrasında standart önbellek temizliği gerekli.
Daha sonra yönetim panelinde eklenti etkinleştirimeli..

Buraya kadar tekrar sayılabilir yazım, ancak bunlara rağmen çıkan beyaz sayfa durumu varsa, sunucu php error logları incelemek ve phpbb3 debug modu açık hataları görmek gerekli.

neyse kaldırıyorum kardeş modu bunlar bilindik şeyler saten belki de advandec bbcodeden felan başka birşeyle alakalıdır çok mod kurulu özel ayarlar yapılı sitede
http://www.lost108.net açılmıştır
LOST dizisini indirebileceğiniz, hakkındaki haberleri, teorileri, spoilerları, fragmanları, gözden kaçan sahneleri, tartışmaya açık forumları bulabileceğiniz bir sitedir.
linus88
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

HTML: Çok iyi
CSS: Orta
PHP: İyi
phpBB3: İyi
Sürüm: phpBB 3.0.2

ÖncekiSonraki

Eklenti Sorunlar & Yardım

Kimler çevrimiçi