phpBB Türkiye - phpBB3 Türkçe destek ve geliştirme

İçeriği atla

reklam izleyin para kazanýn

Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

[MODDB] Override edit time limit and forum and user limits

[MODDB] Override edit time limit and forum and user limits

İleti IcEman 04 Ekm 2008 11:21

Eklenti: Override the post edit time limit
Sürüm: 1.0.0
Yazar: mtrs
Açıklama: İleti değiştirme süre sınırını grup forum izinlerine göre aktif ya da deaktif eden seçenek ekler.
Önizleme: -

Uyumlu olduğu phpBB3 sürümleri:

• phpBB 3.0.x

Özellikleri:

• İleti deÄŸiÅŸtirme süre sınırını grup forum izinlerine göre aktif ya da deaktif eden seçenek ekler.

Dil dosyaları/eklemeleri:

• Türkçe
  • İngilizce

Lisans: GNU General Public License v2

Kurulum zorluÄŸu: Kolay
Kurulum süresi: 6 Dakika
Dosya formatı: .zip
Dosya indirme: Override_the_edit_time_limit-1-0-0.zip

Önizleme:
Resim
En son ysl52 tarafından, 10 Arl 2008 20:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 5 değişiklik yapıldı.
Sebep: eklenti 0.1.1 sürümüne güncellendi..
IcEman
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB 3.0.4

Re: [ALPHA] Override the post edit time limit (0.0.2)

İleti ysl52 04 Ekm 2008 11:59

Teşekkürler, yazmakta olduğum eklenti.. Şimdi yeni 0.0.3 sürümünü hazırlıyorum, forum temelli izin yanısıra yeni bir global izinle kullanıcı temelli düzenleme limitini yok sayma özelliği de olacak. Ama kurulum süresi artarak 5 dakika oluyor. :P
ysl52
tercüme
tercüme

phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3.0.4

Re: [ALPHA] Override the post edit time limit (0.0.2)

İleti IcEman 04 Ekm 2008 12:12

localde kurdum hoşuma gitti eklenti bugün kurmayı düşünüyordum internette ki siteye ama yakında yeni sürüm çıkacaksa bekleyeyim.pek anlamam ama bu seçeneği grup forum izinlerinden değil de genel izinler - grup izinlerinden vermez miyiz ? çünkü diğer şekilde diyelim 50 tane forum var sa hepsini tek tek düzeltmek durumunda kalabiliriz ya da farklı bir yapılma metodu var mı ?
IcEman
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

Re: [ALPHA] Override the post edit time limit (0.0.3)

İleti ysl52 04 Ekm 2008 13:38

Eklediğim yeni kullanıcı izniyle, düzenleme limiti yok sayma izini global olarak, yani daha kolayca ayarlanacak. Ayrıca eklentideki bul-değiştir şeklindeki talimatları iptal edip, satır ekleme şeklinde değiştiriyorum, böylece yeni çıkacak bir phpbb3.0.x sürümü otomatik güncelleme paketiyle uyumlu olma durumu daha iyi olur. Ancak, eski 0.0.2 kaldırılıp 0.0.3 kurulacak, biraz daha test etmem gerekiyor.

İzinleri anlatırsam

Kullanıcı tabanlı izin
Bu izin Evet seçilirse, ilgili kullanıcı veya grup sınırsız var olan düzenleme süre limitlerinden etkilenmezler.

Forum tabanlı izin
Bu durumda her kullanıcı yada gruba forum tabanlı düzenleme limitini yok sayma izni veriliyor.
Bir forumda kullanıcı yada grup için Evet seçilirse, o forum için kulllanıcı yada gruplar var olan düzenleme süre limitinden etkilenmezler.

Forum bazında düzenleme limiti
Forum temelli düzenleme limitinde ise, izinlere hiç karışmadan genel ve forum tabanlı düzenleme süresi seçiliyor
Örnek olarak, Pano genelinde düzenleme süre limiti: 0, yani sınırsız olsun, eğer bir forumdaki ayara bu süreyi 10 yazarsan 10 dakika sınırı gelir.
Pano genelinde 1 gün izin olsun, ama bir forumda 10 gün (dakika cinsinden) yazarsan, düzenleme limiti 10 gün olur.
max(pano düzenleme süre limiti, forum düzenleme süre limiti) sonucu çıkan değer seçilir.
En kolay ayar, pano genelinde 0 girerek sınırsız düzenleme süresi vermek, ama forum bazında 3-5 gün gibi sınırlı süreli düzenleme izni verme yolu olur.

Yukarıdaki 3 düzenleme de birbirinden bağımsızdır, herhangi biri limiti kaldırabilir. Ancak, hepsi de eğer bir düzenleme limiti varsa bir işe yarar, yani sınırsız ileti düzenleme süresi genel ayarı varsa eklenti gereksiz. Ama 2 gün genel izin verme, fakata bazı forumlara farklı süre limiti ve bazı kişilere veya gruplara özel süre limitine bağlı kalmadan düzenleme hakkı vermek için ideal.

Hepsini birden yapınca karıştı, aslında 3 farklı ayarın teki bile yeterli, yapınca birlikte hepsini birleştirmek istedim. Test etmesi biraz zaman olsa da .. :)

Düzenleme1: Eklenti 0.0.3 sürümüne güncellendi. Kullanıcı izini geldi
Düzenleme2: Eklenti 0.0.4 sürümüne güncellendi. Kullanıcıya özel zaman limiti ayarı geldi
ysl52
tercüme
tercüme

Re: [ALPHA] Override the post edit time limit (0.0.4)

İleti IcEman 05 Ekm 2008 13:46

eklenti 0.0.4 sürümüne güncellendi.. Eklenti yazarı *.zip dosyasının içerisine text dosyası olarak ya da bu başlık içine kendi sitesinde bulunan eklenti açıklamalarını türkçe olarak eklerse çok daha güzel olur diye düşünüyorum.
IcEman
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

İleti ysl52 05 Ekm 2008 13:51

Başta çok sık değiştiği için sadece dil dosyalarını ekledim, en kısa zamanda install_tr.xml dosyasını ve beraberindeki açıklamaları Türkçe olarak kurulum .zip paketi olarak ayrıca ekleyeceğim.

Not: Başlıkta yazan kurulum süresi artık 6 dakika oldu (2 izin, forum temelli düzenleme süre limiti, kullanıcı temelli düzenleme süre limit). Hepsi birden olunca süre uzadı.
ysl52
tercüme
tercüme

İleti ysl52 13 Ekm 2008 21:49

IcEman yazdı:eklenti 0.0.4 sürümüne güncellendi.. Eklenti yazarı *.zip dosyasının içerisine text dosyası olarak ya da bu başlık içine kendi sitesinde bulunan eklenti açıklamalarını türkçe olarak eklerse çok daha güzel olur diye düşünüyorum.
Zip dosyasını güncelledim, install.xml dosyası içinde Türkçe ve İngilizce açıklamalar mevcut artık.
ysl52
tercüme
tercüme

[ALPHA] Override the post edit time limit (0.1.0)

İleti IcEman 14 Ekm 2008 11:48

hmm ben göremedim zip paketinin içinde türkçe açıklama Override the post edit time limit (0.1.0) ? sürüm yeniden güncellendi herhalde ?

ysl52 yazdı:
IcEman yazdı:eklenti 0.0.4 sürümüne güncellendi.. Eklenti yazarı *.zip dosyasının içerisine text dosyası olarak ya da bu başlık içine kendi sitesinde bulunan eklenti açıklamalarını türkçe olarak eklerse çok daha güzel olur diye düşünüyorum.
Zip dosyasını güncelledim, install.xml dosyası içinde Türkçe ve İngilizce açıklamalar mevcut artık.
IcEman
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

Re: [ALPHA] Override the post edit time limit (0.1.0)

İleti ysl52 14 Ekm 2008 13:49

Iceman yazdı:(0.1.0) ? sürüm yeniden güncellendi herhalde ?
Güncelleme sadece xml pakete Türkçe eklemem dolayısıyla, kurulum dosyalarına ekle çıkar açısından eklenti bir önceki 0.0.4 sürümüyle aynı. Sürüm geçmişine de yazdım.
Iceman yazdı:hmm ben göremedim zip paketinin içinde türkçe açıklama Override the post edit time limit
Türkçe görünmesi için ise,
Select Language tıklanıp, Türkçe seçilmeli.
ResimResim
Zaten install.xml dosyası notepad++ da açılınca en ve tr olarak iki grup açıklama görülür, tr olanı yeni ekledim. Türkçe sürüm geçmişi de var.

Bir noktayı da eklemek isterim, eklentinin forum ve kullanıcı temelli düzenleme zaman limiti özelliği kullanılmak istenmezse, sadece viewtopic.php ve posting.php düzenlemelerini yapmak, sql kodları çalıştırmak ve dil dosyalarını kopyalamak yeterli.
ysl52
tercüme
tercüme

Re: [ALPHA] Override the post edit time limit (0.1.0)

İleti IcEman 14 Ekm 2008 15:39

hmm tamam şimdi oldu :) ben pek kullanmıyorum install.xml de bulunan dil seçenek yerini, baktım varmış türkçe açıklama test edeceğim birazdan sağolasın
IcEman
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

Sonraki

Eklenti Tanıtımları, Duyurular, Güncellemeler

Kimler çevrimiçi