phpBB Türkiye - phpBB3 Türkçe destek ve geliştirme

İçeriği atla

profesyonel phpBB3 hizmetleri

Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

Undefined index ve Cannot modify header information hataları

Forum kuralları
Lütfen bu bölüm ve alt bölümlerde yardım isterken "yardım isteme şablonu" nu kullanınız.

Undefined index ve Cannot modify header information hataları

İleti yaso_19 22 Nis 2007 02:07

Resim
burada göreceksiniz.. bu hataları baya yerde alıyorum :S özellikle burada ve faq sayfasında da alıyorum... sebep nedir sizce???

birde yeri burası deil ama dil dosyalarında arrayların içindeki atamaların bazılarının başlarında niye "!" bulunuyor :?:
onun yüzünden o dil dosyasını çağıran sayfada bulunan {falan_filan} kodu direk sitede çıkyor da :roll: ama dikkat ediyorum özellikle o ifadeler yerleştiriliyo.. sebep :?:
yaso_19
kullanıcı
kullanıcı

İsim: Yasin
HTML: İyi
CSS: Orta
PHP: İyi
phpBB3: Orta
Sürüm: PhpBB3 Gold 3.0.2

Re: Undefined index ve Cannot modify header information hataları

İleti ALEXIS 22 Nis 2007 03:56

dil dosyasından bu...
ALEXIS
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
HTML: Çok iyi
CSS: Çok iyi
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3.0.3-RC1

İleti yaso_19 22 Nis 2007 04:09

ya aslında ben bunu tr dil CVS maillistinde yazıcaktım ama uykusuzluktan buraya yazmışım özür :(
madem buraya yazdım, devam ettireyim..
aynı satırda başında ! olan bi dizi değişken.. düzgün çalışıyor, fakat CVS den gönderilen yeni gelişmeleri aynı şekilde yaptığımda sitede bu hatalar yada direk kodun çağrılma şekliyle çıkıyor :S ! işaretini kaldırsak ne gibi bi sorunlar yapabilirki? ayrıca kaldırcaksak niye varlarki? gerçekten çok taktım ben bu ünlem işaretine, acaba birileri aydınlatabilirmi??
yaso_19
kullanıcı
kullanıcı

İleti ALEXIS 22 Nis 2007 07:50

nerede, hangi dosyada var ünlem işaretleri ?
ALEXIS
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti yaso_19 22 Nis 2007 13:13

ünlem işaretleri gönderilen maillerde var, orada satış başlarına çok dikkat edin 1-2 satırın başında ! oluyo.. dün hepsini sildim.. 2.sölediğim {fgdgfd} şekli kayboldu, normal yazıyı çağırıyor... fakat bu resimdeki sorun halen dewam ediyor, bütün dil dosyalarını düzelttiğim halde :roll:
yaso_19
kullanıcı
kullanıcı

İleti webportalim 22 Nis 2007 13:37

resimdeki hata localde denemeler yaparken bendede olmuştu. veritabanını ve root taki dosyaları silip, yeniden kurdum sorun kalmadı.
webportalim
kullanıcı
kullanıcı

İsim: Serkan
HTML: Orta
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
Sürüm: phpBB3 RC7

İleti ALEXIS 22 Nis 2007 15:54

Gönderilen e-postalarda elbetteki ünlem olur, bence yanlış bir yol izliyorsunuz. E-posta ve ünlem ile hiç işiniz olmamalıydı...

phpBB3'den kaynaklanan herhangi bir hata yok, dil dosyanızda sorun var veya artık nasıl bir sistem izliyorsanız dosyalarınızda hata oluşturuyor olabilirsiniz.
ALEXIS
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İleti yaso_19 22 Nis 2007 16:02

angelside yazdı:Gönderilen e-postalarda elbetteki ünlem olur, bence yanlış bir yol izliyorsunuz. E-posta ve ünlem ile hiç işiniz olmamalıydı...

phpBB3'den kaynaklanan herhangi bir hata yok, dil dosyanızda sorun var veya artık nasıl bir sistem izliyorsanız dosyalarınızda hata oluşturuyor olabilirsiniz.

hayır hayır epostalarla bi alakası yok.

şöle sölim, sizin gönderdiğiniz cvs maillerinde;
! "bilmem_ne" => 'falan filan",

array içleri yani.. ben ! işaretlerini kaldırdım artık görüyo o tr kelimeleri fakat hala o resimde gösterdiğim yerde hata var ve ayrıca forumu 2 defa kaldırdım kurdum, orj dosyalarını da attım yinede düzelmedi.. sanırım son CVS de bi hata yada bana denk geliyo gıcıklık olsun diye :) neyse nasıl olsa CVS yenilenicek yada beta6 çıkıcak.. o zamana kadar idare edicez.. zaten çok önemli sorunlarda değil..

bide bu resimde gösterdiğim yerin hatasını araştırdım da,
orada headera utf yi atıyo.. benim kullanıcı adım yaso_19.. sanki arada _ var diye yapıo gibi geldi bana ama bilmiyom..
birazdan onu da deneyecem.. ama UTF biras zorlaştırıyo gibi sanki :roll: zaten niye bu phpbb3 UTF onu da anlamadım bi türlü :?
yaso_19
kullanıcı
kullanıcı

İleti Simuzer 22 Nis 2007 18:18

CVS'yi mail ile takip etmiyoruz ki...

update ve commit yaparak takip ediyoruz... CVS mailleri sadece kontrol ve bilgilendirme amaçlıdır..
Gelişmiş phpBB3 Premod Sistemi | Simuzer Premod
http://www.simuzer.com
Simuzer
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

PHP: Başlangıç
Sürüm: 3.0.2

İleti yaso_19 22 Nis 2007 21:38

Kod: Tümünü seç
Update of /cvsroot/phpbbturkiye/phpbb3.lang_turkish/root/language/tr
In directory sc8-pr-cvs1.sourceforge.net:/tmp/cvs-serv26850

Modified Files:
       ucp.php
Log Message:

Index: ucp.php
===================================================================
RCS file: /cvsroot/phpbbturkiye/phpbb3.lang_turkish/root/language/tr/ucp.php,v
retrieving revision 1.16
retrieving revision 1.17
diff -C2 -d -r1.16 -r1.17
*** ucp.php     20 Apr 2007 23:13:03 -0000      1.16
--- ucp.php     20 Apr 2007 23:16:06 -0000      1.17
*** 448,452 ****
       'UPLOAD_AVATAR_URL_EXPLAIN'             => 'Resmin bulunduğu sitenin adresini girin, resim siteye kopyalanacak.',
'USERNAME_ALPHA_ONLY_EXPLAIN' => 'Kullanıcı adı %1$d ile %2$d karakter arasında ve sadece harf ve rakamlardan oluşmalıdır.',
! 'USERNAME_ALPHA_SPACERS_EXPLAIN'=> 'Kullanıcı adı  %1$d ile %2$d karakter arasında olmalı ve sadece harf, rakam, boşluk ya da -+_[]  lardan oluşmalıdır.',//tırnak işareti nasıl konulr bilemediğim için araya boşluk koydum. Bilen bir arkadaş düzeltebilir. (Dinçer)
'USERNAME_ASCII_EXPLAIN'              => 'Kullanıcı adı  %1$d ile %2$d karakter arasında olmalı ve sadece ASCII karakterlerden oluşmalıdır, yani herhangi bir özel karakter kullanılmamalıdır.',
'USERNAME_LETTER_NUM_EXPLAIN' => 'Kullanıcı adı  %1$d ile %2$d karakter arasında olmalı ve sadece harf ve numara içeren karakterlerden oluşmalıdır.',
--- 448,452 ----
       'UPLOAD_AVATAR_URL_EXPLAIN'             => 'Resmin bulunduğu sitenin adresini girin, resim siteye kopyalanacak.',
'USERNAME_ALPHA_ONLY_EXPLAIN' => 'Kullanıcı adı %1$d ile %2$d karakter arasında ve sadece harf ve rakamlardan oluşmalıdır.',
! 'USERNAME_ALPHA_SPACERS_EXPLAIN'=> 'Kullanıcı adı  %1$d ile %2$d karakter arasında olmalı ve sadece harf, rakam, boşluk ya da -+_[]\'lerden oluşmalıdır.',
'USERNAME_ASCII_EXPLAIN'              => 'Kullanıcı adı  %1$d ile %2$d karakter arasında olmalı ve sadece ASCII karakterlerden oluşmalıdır, yani herhangi bir özel karakter kullanılmamalıdır.',
'USERNAME_LETTER_NUM_EXPLAIN' => 'Kullanıcı adı  %1$d ile %2$d karakter arasında olmalı ve sadece harf ve numara içeren karakterlerden oluşmalıdır.',

bahsettiğim olay bu..
! 'USERNAME_ALPHA_SPACERS_EXPLAIN' başındaki ünlem o değerin alınmasını engelliyo, sitede template içinde {alpha} diye çağırıyorsa aynı şekil yapıştırıyo, başındaki ünlemi kaldırırsanız düzeliyo.. her neyse işte.. ben direk bilgi maili geldiğinde gönderilen kodları dil dosyalarına girdiğim için sölüyorum..
yaso_19
kullanıcı
kullanıcı

Sonraki

Hata Mesajları

Kimler çevrimiçi