phpBB Türkiye - phpBB3 Türkçe destek ve geliştirme

İçeriği atla

profesyonel phpBB3 hizmetleri

Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

Özel Aktivasyon E-mail gönderimi

Özel Aktivasyon E-mail gönderimi

İleti kernel 16 Şub 2008 21:54

degerli arkadaslar,

phpbb3 forumumda uyelik admin onayli. Gunluk olarak uye olanlari kontrol edip, onay veriyorum.. Ben onay verdigimde bilginiz gibi uyelerin, email'lerine

"Hesabiniz kullanima acildi" seklinde bir e-mail gidiyor... Ben siteme ozel bir tasarim hazirladim, email icin.. Sitemin logosu, slogani, minyatur banneri, grafik, kendim yazdigim bir yazi ve "Hos geldiniz" mesaji... Hazirladigim yapi HTML. Tek sayfalik bir web sayfasi olarak dusunun

Uyelikleri aktivasyon yaptigimda, soz konusu uyeye " Hesabiniz kullanima acildi..." yerine, benim tasarladigim ozel grafikli e-mail gitsin istiyorum...

Turkce dil dosyasi klasorunde, admin_welcome_activated.txt dosyasini inceledim...

Kod: Tümünü seç
Subject: {SITENAME} - Hesabınız kullanıma açıldı

Sayın {USERNAME},

Bu elektronik posta, {SITENAME} sitesinde yer alan hesabınızın etkinleştirilerek kullanıma açıldığını haber vermek amacıyla sistem tarafından otomatik olarak gönderilmiştir. Daha önce belirlediğiniz kullanıcı adı ve parolanızla oturum açabilirsiniz.

Bizimle olduğunuz için teşekkür ederiz.

{EMAIL_SIG}

Seklinde bir icerik var.. Ben bunu silip yerine hazirladigim grafikli e-mailin HTML kodlarini aynen yapisitirip kaydettim..

Sonra bir deneme uye yapip, uyeyi aktif ettim.. Deneme uyenin posta kutusuna e-mail geldini gordum...

ancak uyeye e-mail Grafik olarak gitmemis. HTML kodlari olarak gitmis.

Bu dedigimi nasil yaparim? tesekkurler!
kernel
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Orta
phpBB3: Orta
Sürüm: 3.0.0

Re: Özel Aktivasyon E-mail gönderimi

İleti ALEXIS 16 Şub 2008 23:00

messenger sınıfının dışarıdan header ( extra header) bilgisi alma olayı var ancak mailin plain text olarak gideceği de tanımlanmış sınıf içinde. Bu durum da 2 seçeneğimiz var, ya messenger sınıfı içindeki text/plain başlık bilgisini kaldıracağız ve bu sınıfın çağırıldığı her dosyadan (acp ve ucp de 4-5 dosya) bir de extra header göndereceğiz. Ya da text/plain başlık bilgisini silip giden tüm mailleri text/html yapacağız.

Kolaylığı bakımından 2. seçeneği ezbere değiştirdim, bu değişiklik ile tüm e-postalar html formatında gitmesi gerek, gerek çünkü denemedim

[ AÇ ]

includes/functions_messenger.php

[ BUL ]

$headers[] = 'Content-Type: text/plain; charset=UTF-8'; // format=flowed

[ BUNUNLA DEĞİŞTİR ]

$headers[] = 'Content-Type: text/html; charset=UTF-8'; // format=flowed
ALEXIS
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
HTML: Çok iyi
CSS: Çok iyi
PHP: İyi
phpBB3: İyi
Sürüm: phpBB 3.0.3

Re: Özel Aktivasyon E-mail gönderimi

İleti kernel 16 Şub 2008 23:10

ALEXIS yazdı:messenger sınıfının dışarıdan header ( extra header) bilgisi alma olayı var ancak mailin plain text olarak gideceği de tanımlanmış sınıf içinde. Bu durum da 2 seçeneğimiz var, ya messenger sınıfı içindeki text/plain başlık bilgisini kaldıracağız ve bu sınıfın çağırıldığı her dosyadan (acp ve ucp de 4-5 dosya) bir de extra header göndereceğiz. Ya da text/plain başlık bilgisini silip giden tüm mailleri text/html yapacağız.

Kolaylığı bakımından 2. seçeneği ezbere değiştirdim, bu değişiklik ile tüm e-postalar html formatında gitmesi gerek, gerek çünkü denemedim

[ AÇ ]

includes/functions_messenger.php

[ BUL ]

$headers[] = 'Content-Type: text/plain; charset=UTF-8'; // format=flowed

[ BUNUNLA DEĞİŞTİR ]

$headers[] = 'Content-Type: text/html; charset=UTF-8'; // format=flowed

Sagol ALEXIS, bir deneyip arkadaslara durumu bildiririm burada... Umarim gonderiler, Spam'a dusmes? Boyle bir olasilik var mi, varsa neden var?

Ayrica, gonerilerin text formatinda degilde, HTML olarak ayarlanmasi durumu, gider TXT formatli e-mailleride etkileyip onların duzenini bozabilir mi?

Ornegin yeni sifre talebi icin gidecek olan e-mail?..
kernel
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Orta
phpBB3: Orta
Sürüm: 3.0.0

Kullanım & Ayarlar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir