phpBB Türkiye - phpBB3 Türkçe destek ve geliştirme

İçeriği atla

Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

Dil Sorunum

Forum kuralları
Lütfen bu bölüm ve alt bölümlerde yardım isterken "yardım isteme şablonu" nu kullanınız.

Dil Sorunum

İleti sairbozuntusu 29 Oca 2008 00:08

Arkadaşlar phpbb de yeniyim forumu kurdum tr dil dosyasını ne languesin içine attım spnra sistem kısmından tr dosyasını instal ettim ve dil seçeneğinde tr seçeneği çıktı fakat seçtiğimde tr olmuyor ben son çare olarak tr dosyasının ismini en olarak değiştirip üzerine yazdım fakat buda sorunlar çıkardı kurduğum bir temanın butonları çıkmıyor hatta şu anda hem buyonlar hemde iconları çıkmıyor temanın iki dil seçeneğinide secilebilir duruma nasıl getirirm acaba
sairbozuntusu

HTML: Orta
CSS: Orta
PHP: Orta
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB3

internet ve web yazılım hizmetleri

Re: Dil Sorunum

İleti ALEXIS 29 Oca 2008 00:13

dosyalar/phpbb3-dil-dosyasi.html

Dil Dosyası Kurulumu

NOT: phpBB3'ü yeni kuruyorsanız 1. adımı gerçekleştirin ve kurulum ekranında "Türkçe [TR]" dil seçeneğini seçip kuruluma devam edin.

1. Dosyaları kopyalayın

Sıkıştırılmış olan phpbb3.lang_turkish dosyasını açın ve root/ dizini içerisindeki tüm dizinleri kullanacağınız phpBB3'ün dizinine (index.php yanına) kopyalayın/gönderin, işletim sisteminizin veya FTP yazılımınızın soracağı "üzerine yazılsın mı" gibi soruları "evet" diyerek onaylayın.

2. Türkçe dil Dosyasını sisteme yükleyin

Panoya yönetici olarak oturum açın ve yönetim paneline giriş yapın. "SYSTEM" sekmesi altında bulunan "GENERAL TASKS" menüsündeki "Language packs" seçeneğine tıklayın ve "Uninstalled language packs" başlığı altındaki "Turkish [TR]" yazısının karşısındaki "Install" bağına tıklayarak Türkçe dil dosyasını yükleyin. Türkçe dil dosyası sisteme yüklendi ve kullanıma hazırdır.

3. Varsayılan pano dilini değiştirin

Yönetim panelindeki "GENERAL" sekmesine geçin, "BOARD CONFIGURATION" menüsündeki "Board settings" seçeneğine tıklayın ve "Default language:" yazısının karşısındaki kutudan "Türkçe [TR]" yi seçin, sayfa altındaki "Submit" butonuna tıklayın. Panonuzun varsayılan dili Türkçe olmuştur.

4. Türkçe butonları tanıtın

Yönetim panelindeki "STYLES" sekmesine geçin. "Style components" menüsü altındaki "Imagesets" bağına tıklayın ve açılan sayfada Türkçe buton eklediğiniz tüm temaların karşısındaki "Refresh" bağına tıklayın. Çıkan doğrulama sayfalarında "Yes" butonuna tıklayın. Türkçe butonlar sisteme tanıtılmıştır.

5. Siz de Türkçe'ye geçin

Eğer panoyu Türkçe kullanmak istiyorsanız, pano anasayfasındaki "User Control Panel" bağını kullanarak profil ayarlarınıza ulaşın. "Forum preferences" bağına tıklayın ve "My language:" yazısının karşısından "Türkçe [TR]" 'yi seçerek en alttaki "Submit" butonuna tıklayın. Yönlendirme işleminden sonra pano dili sizin için Türkçe olacaktır.

phpBB3 Portal :: stabil sürüm 1.2.2 | phpBB3 Portal :: geliştirme sürümü 2.0.0
phpBB3 arama motoru optimizasyonu | phpBB3 Hızlandırma
ALEXIS

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
HTML: İyi
CSS: İyi
PHP: Orta
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3.0.1

Kurulum, Taşıma

Kimler çevrimiçi