Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

çiçek sepeti

Localhost'a kurulum

Forum kuralları
Lütfen bu bölüm ve alt bölümlerde yardım isterken "yardım isteme şablonu" nu kullanınız.

Localhost'a kurulum

İleti Ergin 04 Ağu 2009 21:17

Merhaba arkadaşlar,
Adım Ergin 30 yaşındayım ve ticaretle ilgileniyorum. Samsun'da yaşıyorum. Aranızda çok yeniyim. Dk 1 gol 1 demezsiniz umarım ama kafama takılan birkaç şey hakkında sizlerden bilgi almak istedim.
Öncelikle tahmin edebileceğiniz gibi forum kurma niyetindeyim. Web bilgim biraz kısıtlı ama okumaya, anlamaya ve denemeye çalışacağım.

Öncelikle kuracağım forum için gerekli malzemeler şunlar mıdır?

1) Alan adı Satınalma
2) Hosting Satınalma
3) Phbb3 + Türkçe Dil Paketi Edinme

Eksiğim varsa lütfen hatırlatınız...

Ben forumu öncelikle kendi bilgisayarıma kurarak (sanırım bunu sizler localhost olarak isimlendiriyorsunuz) bazı eklentileri ve modülleri tamamen hazır hale getirdikten sonra Host'a yollamak istiyorum. Bunun için bilgisayarıma kurulum yapabilir miyim? Veri tabanını direk bilgisayarımda kurabilir miyim?

Sitenizde yayınlanmakta olan phpBB3 3.0.5 phpBB 3.0.5 Türkçe [ Tam paket - Türkçe dil ve resim dosyaları dahil ] sürümünü indirdikten sonra hangi adımları izleyerek kendi bilgisayarımda forumu kullanır hale gelebilirim? Kurulumdan sonra admin paneline ve yönetim paneline nasıl ulaşabilirim? Forumu direkt kullanmaya başlayabilir miyim? Konu açıp forumu dolu hale getirebilir miyim?

Birden fazla sorum olduğundan aramalarla karışık sonuçlara ulaşabildim. Kusura bakmayın. Şimdilik bunlar yardımcı olursanız sevinirim. B
Ergin
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Orta
phpBB3: Orta
Sürüm: 3.0.2

Re: Localhost'a kurulum

İleti IcEman 04 Ağu 2009 22:05

Makaleler forumlarını okuyarak işe başlayabilirsiniz.

Bilgisayara server (localhost) kurulumu
diger-f79/appserv-localhost-kurulumu-ve-kullanimi-resimli-t3162.html

bilgisayarınıza xammp,wamp,easyphp vb. programlardan bir tanesini kurabilirsiniz.İnternet üzerinde araştırma yaparak sonuca ulaşabilirsiniz.

phpBB3 sistemi kurulumu
kurulum-guncelleme-tasima-donusturme-yedekleme-f69/phpbb-3-kurulumu-t48.html

Eklenti kurulumu
eklenti-f71/modx-nedir-modx-formatindaki-eklentilerin-yuklenmesi-t90.html

merak ettiğiniz diğer sorunlarınız için ise site genelinde araştırma yapabilir anlayamadığınız yerler olduğunda ise çekinmeden sorabilirsiniz.

iyi çalışmalar
IcEman
kullanıcı
kullanıcı

PHP: Başlangıç
Sürüm: phpBb 3.0.8

Re: Localhost'a kurulum

İleti Ergin 05 Ağu 2009 17:42

Bu açıklayıcı ve aydınlatıcı cevap için teşekkür ederim. Akşam evde deneyeceğim.
Ergin
kullanıcı
kullanıcı

PHP: Orta
Sürüm: 3.0.2

Kurulum, Taşıma

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir