Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.
Muhtemelen, kullandığın notepad yüzünden olan bir durumdur. Notepad++ gibi daha marifetli bir metin editöründe, UTF without BOM olarak incelersen türkçe karakterler düzgün görünmeli..kernel yazdı:Indirdigim sql dosyasını not defteri yada benzer bir programla actigimde turkce karakterler berbat gorunuyor.
ysl52 yazdı:Muhtemelen, kullandığın notepad yüzünden olan bir durumdur. Notepad++ gibi daha marifetli bir metin editöründe, UTF without BOM olarak incelersen türkçe karakterler düzgün görünmeli..kernel yazdı:Indirdigim sql dosyasını not defteri yada benzer bir programla actigimde turkce karakterler berbat gorunuyor.
Sanmıyorum demeden önce, notepad++ da karakterleri ANSI, UTF8 veya UTF8 without bom seçip, yönetim paneli veya phpMyadmin den alınmış veritabanı yedeği görmeyi denersen, sanma ötesi somut bilgi vermiş olursun. Eğer forumda karakterler düzgün ise, alınan yedek te düzgün gösterilmeli. Be de gold kullanıyorum, utf8_bin karakter seti seçili veritabanında, düzgün gösteriyor notepad++ da bakınca, yada yedeği geri yükleyince.kernel yazdı:Sanmiyorum. Cunku indirdigim yedegi hic acmadan mysql'a upload ettigimde bile, forumda turkce karakterler olmuyor.
kernel yazdı:Ne zaman yedek alirsam aliym, turkce karakter sorunu var. Indirdigim sql dosyasını not defteri yada benzer bir programla actigimde turkce karakterler berbat gorunuyor.
Demekki, sorun yedek almada değil, ama yedeği geri yüklemede imiş..kernel yazdı:Notepad++ ile acinda evet, turkce karakterler sorunsuz gorunuyor. Ama onu upload ettigimde, turkce karakterler sorunlu gorunuyor.
phpmyadmin de yedek veritabanının geri yüklerkenkernel yazdı:Pypmyadmin yedek alirken bir ayarimi var? Nasil stabil ve sorunsuz yedek alabilirim ?
ysl52 yazdı:phpmyadmin de yedek veritabanının geri yüklerken
İçeri Aktar
Dosyanın karakter grubu: utf8
olmasına dikkat et.. Onun dışında, phpMyadmin ile alınan bir veritabanı tıpatıp yine phpMyadmin ile geri yüklenebilir diye biliyorum..

ysl52 yazdı:kernel yazdı:Ne zaman yedek alirsam aliym, turkce karakter sorunu var. Indirdigim sql dosyasını not defteri yada benzer bir programla actigimde turkce karakterler berbat gorunuyor.Demekki, sorun yedek almada değil, ama yedeği geri yüklemede imiş..kernel yazdı:Notepad++ ile acinda evet, turkce karakterler sorunsuz gorunuyor. Ama onu upload ettigimde, turkce karakterler sorunlu gorunuyor.phpmyadmin de yedek veritabanının geri yüklerkenkernel yazdı:Pypmyadmin yedek alirken bir ayarimi var? Nasil stabil ve sorunsuz yedek alabilirim ?
İçeri Aktar
Dosyanın karakter grubu: utf8
olmasına dikkat et.. Onun dışında, phpMyadmin ile alınan bir veritabanı tıpatıp yine phpMyadmin ile geri yüklenebilir diye biliyorum..
kernel yazdı:55 Mb'lik dosyayi, normal yol ile Phpmyadmin'e nasil upload edebilirimki ? Dogal olarak bigdump'u kullaniyorum...
ysl52 yazdı:kernel yazdı:55 Mb'lik dosyayi, normal yol ile Phpmyadmin'e nasil upload edebilirimki ? Dogal olarak bigdump'u kullaniyorum...
bigdump.php
dosyasında
$db_connection_charset = '';
var, oraya
$db_connection_charset = 'utf8'; seçerek yollamayı deneyin.. Genelde boş kalırsa o değer varsayılan/default latin1 alınırmış..
Bu arada yedek gz, zip türü sıkışırsa 5 te bire küçülür.. Yani 55>5.5 M olabilir, onu da phpmyadmin ile yükleme de sorun olmamalı...
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir