phpBB Türkiye - phpBB3 Türkçe destek ve geliştirme

İçeriği atla

profesyonel phpBB3 hizmetleri

Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

phpBB3 Portal 1.1.0B beta testerler için

Re: phpBB3 Portal 1.1.0B beta testerler için

İleti sabri ünal 22 Ağu 2007 00:09

http://www.yoldusleri.com dün gece 1000 px değerine çıkartarak yaptım... :) portalı kurmadam fakat elimden o kadar geldi.
sabri ünal
kullanıcı
kullanıcı

İsim: sabri ünal
HTML: İyi
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpbb3 CVS

İleti muhakara 22 Ağu 2007 18:51

portalı yeniden kurdum...bu kez eski mesajlarda resmimlerinide yolladığım sorunlar yok..sadece yönetim panelinde portal sekmesinde türkçe karakterler gözükmüyor..ama o portalla ilgili değil sanırım...dil seçimimi yapmam gerekiyor (karakter) galiba...şuan utf-8 swedish ci die bi karakter seti kullanıyorum..phpmyadminde öle gözüküyor..bunu türkçe yapmak istedim ama değişmedi...başka yoldan düzeltebilirmiyim? birde nedense diğer arkadaşların gönderdiği önizlemelerde de dikkatimi çekti...portal da son konular bölümünde son duyurular görünmüyor? ...bu arada yeni sürüm çok güzel olmuş....teşekkürler...
Site kuralları | lütfen okuyunuz.
Başlangıç bilgileri | phpBB hakkında temel bilgiler
Kutsal site | bunlar fani işler diyenler için
muhakara
genel yetkili
genel yetkili

İsim: nietzs[che]
HTML: Başlangıç
phpBB3: İyi
Sürüm: phpbb 3.0.2

İleti IcEman 27 Ağu 2007 22:53

Kurulumda hiçbir sorun yaşamadan halletim .. umarım ileri ki sürümlerde ACP'den blok ekleme ve gruplara göre blokları görme özellikleride eklenir ... güzel olmuş ellerinize sağlık :)
IcEman
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

Sürüm: phpBB 3.0.3

İleti WILT 28 Ağu 2007 15:43

Tam sürüm ne zaman çıkacak acaba? Sanırım seo işlerinden buna vakit kalmıyor. :?
WILT
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: Çok iyi
CSS: Orta
PHP: Orta
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3 RC1

İleti siber 28 Ağu 2007 21:20

muhakara yazdı:sadece yönetim panelinde portal sekmesinde türkçe karakterler gözükmüyor..ama o portalla ilgili değil sanırım...dil seçimimi yapmam gerekiyor (karakter) galiba

Aynı sorun bendede mevcut. Nasıl düzeltebiliriz acaba ?
siber
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Orta
Sürüm: phpBB3.RC5

İleti IcEman 28 Ağu 2007 21:33

siber yazdı:
muhakara yazdı:sadece yönetim panelinde portal sekmesinde türkçe karakterler gözükmüyor..ama o portalla ilgili değil sanırım...dil seçimimi yapmam gerekiyor (karakter) galiba

Aynı sorun bendede mevcut. Nasıl düzeltebiliriz acaba ?

language/tr/portal.php dosyasını notepad++ gibi bir editörde utf-8 olarak açarsın ve ANSı diye kodlama yeri var ona çevirirsin .. böylece karakter problemi kalmaz ben kurmadan önce bu yolu izledim ve bir sorun olmadı..
IcEman
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

İleti siber 28 Ağu 2007 21:58

Iceman dediğiniz gibi yaptım ama değişen bir durum yok. Ancak notepad ile açtığımda karakterler düzgün ama yönetim panelinde aynı. Ayrıca ilginizede teşekkür ederim sağolun. Bir de şimdi dikkatimi çekti o kısımda bir kaç özelliğe tıklayınca bembeyaz sayfa çıkıyor. Mesela "En son ?", "Takvim" gibi birkaç linkte bembeyaz sayfa çıkmakta.
siber
kullanıcı
kullanıcı

İleti IcEman 28 Ağu 2007 22:19

siber yazdı:Iceman dediğiniz gibi yaptım ama değişen bir durum yok. Ancak notepad ile açtığımda karakterler düzgün ama yönetim panelinde aynı. Ayrıca ilginizede teşekkür ederim sağolun. Bir de şimdi dikkatimi çekti o kısımda bir kaç özelliğe tıklayınca bembeyaz sayfa çıkıyor. Mesela "En son ?", "Takvim" gibi birkaç linkte bembeyaz sayfa çıkmakta.

notepad ile açtığınızda karakterler düzgün tamam da onu ANSI ye cevirdikten sonra yazı karakterlerinin

'READ_FULL' => 'Tümünü oku',

gibi bir hal alması lazım diğer türkçe dil dosyalarında olduğu gibi .. ondan sonra düzelir gibi geliyor çünkü türkçe karakter olarak atıldığında sorun çıkarıyor.. cache i temizleyin yaptıklarınızı bir daha kontrol edin başka birşey diyemeyeceğim.
IcEman
yetkili
yetkili

Kullanıcı avatarı

İleti siber 28 Ağu 2007 23:11

öncelikle ilginiz ve yardımlarınız için sağolun. Uyuz etti bu bir kaç mevzu ve az önce uçurdum tüm yaptıklarımı şimdi sıfırdan girişeceğim hazır RC5 çıkmışken.

Edit:
RC5'i kurdum az önce ve üstüne 1.1.0B'yi kurdum. portal.php leri ANSI olarakda denedim ama olmadı. Yönetim Panelindeki Linklerin hepsi çalışır durumda ama tr karakterler yine yok bir de ilk portal anasayfasının en üstünde
Kod: Tümünü seç
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4222: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/tr/portal.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4224: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/tr/portal.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4225: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/tr/portal.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4226: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/tr/portal.php:1)
hatası alıyorum. Admin paneline geçip portal sekmesine tıkladığımda ise
Kod: Tümünü seç
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 149: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/tr/acp/portal.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 151: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/tr/acp/portal.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 152: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/tr/acp/portal.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 153: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/tr/acp/portal.php:1)
bu hatayı alıyorum ve yazıtipleride büyüyor biraz. Bu hatalar durmasına rağmen gezinebiliyorsunuz hem ana sayfada hemde admin panelinde. Bakalım başka sıkıntı çıkmazsa bunlarıda çözeriz inşallah.
siber
kullanıcı
kullanıcı

İleti ALEXIS 29 Ağu 2007 10:27

Dil dosyasına dokunmayın hata oradan kaynaklanmıyor. Şu karakter hatasını bir bende çıkmıyor. Resim eklemeniz mümkünse görmek isterim.
ALEXIS
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
HTML: Çok iyi
CSS: Çok iyi
PHP: İyi
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3.0.3-RC1

ÖncekiSonraki

Eklenti Tanıtımları, Duyurular, Güncellemeler