phpBB Türkiye - phpBB3 Türkçe destek ve geliştirme

İçeriği atla

profesyonel phpBB3 hizmetleri

Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

[3.0.1] Advanced phpBB3 SEO mod Rewrite (0.4.2)

Re: [3.0.1] Advanced phpBB3 SEO mod Rewrite (0.4.2)

İleti CitLemBiK 12 Haz 2008 23:34

Simdi sorun yoksa ileriye dönük sorunda yasamazsin (eger hic mod kurmazsan)...

Ama bazi modlarla elbetteki cakisabilir , bunuda kendi kivrak zekanla cözmen lazim... (mesela ben pek cözemiyorum)...

Örnegin Thanks mod modu ile cakisiyordu bu , hemen fix cikardilar...

Eger fix'i varsa onu kullanip sorunu asabilirsin , ama eger yoksa , kalani senin .php bilgine kalmis...

Dedigim gibi su an iyice kurcukla , sorun yoksa , hersey tamamsa , mod uyumlulugunu arastir...

Saygi ve Sevgiler...

CitLemBiK
"İnsanda ağaca benzer ne denli yükseğe ve ışığa çıkmak isterse o denli yaman kök salar derinlere, karanlığa, kötülüğe..." (Wilhelm Friedrich Nietsche)
CitLemBiK
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

İsim: Ilker Demirkaya
HTML: Orta
CSS: Başlangıç
PHP: Orta
phpBB3: İyi
Sürüm: phpBB 3.0.3

profesyonel phpBB3 çözümleri ve web hizmetleri

İleti atasoyhk 13 Haz 2008 10:12

mutlaka bidünya mod kuracağımdır ama burda bukadar açıklam varken mutlaka bir çıkış yolu bulunacaktır örnek ben kurulumu taptım [3.0.1] Advanced phpBB3 SEO mod Rewrite (0.4.2) üsütüne portalımı kurdum
sonra [3.0.1] Advanced phpBB3 SEO mod Rewrite (0.4.2) tr fixi yaptım

seo admin sayfasını buna göre ayarladım
Kod: Tümünü seç
$this->cache_config['settings'] = array ( 'url_rewrite' => true, 'profile_inj' => false, 'profile_vfolder' => false, 'profile_noids' => false, 'rewrite_usermsg' => false, 'rem_sid' => true, 'rem_hilit' => true, 'rem_small_words' => false, 'virtual_folder' => true, 'virtual_root' => false, 'cache_layer' => true, 'rem_ids' => false, 'copyrights' => array ( 'img' => true, 'txt' => '', 'title' => '', ), );

sonra kendi .htacces kodunu rootma yerleştirdim oda ne çalışmadı yaklaşık 6 saat farklı kombinasyonlar çalışır duruma getirdim ama kendi .htacessle değil

Kod: Tümünü seç
DirectoryIndex portal.php index.php index.html index.htm
# Canver Software .htaccess with security
# $Id: .htaccess, v1.0.3 2006/08/19 04:53 angelside Exp $

Options +FollowSymLinks

# rewriteye göre değişebilir artık
DirectoryIndex anasayfa.php index.php index.html index.htm

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
#RewriteBase /

########## + phpbb3 url seo ################
# anasayfa
RewriteRule ^index\.html$ anasayfa.php [QSA,L,NC]

# phpbb3 seo
RewriteRule ^forum\.html$ index.php [QSA,L,NC]
RewriteRule ^[a-z0-9_-]*-f([0-9]+)/?(sayfa([0-9]+)\.html)?$ viewforum.php?f=$1&start=$3 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^[a-z0-9_-]*-f([0-9]+)/[a-z0-9_-]*-t([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$ viewtopic.php?f=$1&t=$2&start=$4 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^duyuru/[a-z0-9_-]*-t([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$ viewtopic.php?t=$1&start=$3 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^[a-z0-9_-]*/?[a-z0-9_-]*-t([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$ viewtopic.php?t=$1&start=$3 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^ileti([0-9]+)\.html$ viewtopic.php?p=$1 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^uye([0-9]+)\.html$ memberlist.php?mode=viewprofile&u=$1 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^ekip\.html$ memberlist.php?mode=leaders [QSA,L,NC]
# FORUM WITHOUT ID & DELIM
# THESE FOUR LINES MUST BE LOCATED AT THE END OF YOUR HTACCESS TO WORK PROPERLY
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-l
RewriteRule ^/[a-z0-9_-]+/?(sayfa([0-9]+)\.html)?$ viewforum.php?start=$2 [QSA,L,NC]
# phpbb seo

</IfModule>

bu .htacces ile şu anda sorunsuz kullanıyorum....
atasoyhk
kullanıcı
kullanıcı

HTML: İyi
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB-3.0.1

İleti askvesen 02 Tem 2008 17:03

Eğer sitenizde herhangi bi eklenti yoksa 2 klasör icinde Dosyaların tamamını uygun yerlerine atmanız yeterlidir.
Sonrasında

http://wwww.siteadi.com/phpbb_seo/phpbb_seo_install

Calıstırıp kurulumu yapın

Kurulumdan sonra Admin panelinizde phpbbseo kısmı cıkcaktır.

Bu kısmında önce acmak istediğiniz yerlere seoyu acın (bence hepsini acın)
Bu bitince
(yanda) .htaccess kısmına tıklayın buradan orta kısımdaki .htaccess kodlarını alın

Ftp denizdeki ana dizinde bulunan .htaccess klasorune yapıstırın.

seonuz hazır

eğerki hata alırsanız.

forumu ilk kurarken kullandıgını instal klasoru icindeki

database_update.php

dosyasının yeni versiyon için olanını bulup (phpbb3 ün scriptini indirmeniz yeterlidir.) ftp ye yükleyin ve calıstırın.

http://www.xxxxxxx.com/install/database_update.php

bu şekilde

Daha sonra install klasorunu silmeyi unutmayın:))

Başka modüller kurulu ise sadece root klasoru icindeki dosyaları foruma atıp Mod kurulu dosyası icindeki editlemeleri yapamnız gerekir o dosyayıda sadeleştirdim.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sadeleştirilmiş şekilde kurulum dosyası update yoktur sadece yeni kurulum
http://rapidshare.com/files/126560150/kurulum.rar.html
En son muiketi tarafından, 02 Tem 2008 22:06 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Sebep: gereksiz ve anlamsız kısımlar konudan temizlendi..
askvesen
kullanıcı
kullanıcı

İsim: sulo
HTML: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpbb 3

İleti k44n 20 Tem 2008 22:21

sorunsuz kullanıyorum ancak üye profiline girerken örnek

/forum/member/denemenıck/

üyenin nicki denemenıck diyelim.. linkde ı çıkıyor veya birinin nickinin başında # var, bu sefer # çıkıyor bunları ben nasıl replace yaptırabilirim ?
k44n
kullanıcı
kullanıcı

İsim: kaan
HTML: Orta
CSS: Orta
PHP: İyi
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3.0.2

İleti kkalgidim 23 Tem 2008 15:54

lighttpd serverda kullanmak isteyenler için .htaccess kod örneğini gönderiyorum.
öncelikle /etc/lighttpd/lighttpd.conf dosyasını açıp mod_rewrite ı etkinleştirmelisiniz.
daha sonra
ahangi domain inize forum yukluyorsanız onun içine aşağıdaki kodu eklemelisiniz.
Tabiki kendi .htaccess dosyanıza göre deiştirip ekleyin. ben advanced mod seo ya göre değişim yaptım. Örnek olarka bakın sizde ona göre değiştirin.
##################### .htaccess dosyası ################################
RewriteRule ^phpBB3/[a-z0-9_-]*-f([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$ /phpBB3/viewforum.php?f=$1&start=$3 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/[a-z0-9_-]*-f([0-9]+)/[a-z0-9_-]*-t([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$ /phpBB3/viewtopic.php?f=$1&t=$2&start=$4 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/announces/[a-z0-9_-]*-t([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$ /phpBB3/viewtopic.php?t=$1&start=$3 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/([a-z0-9_-]*)/?[a-z0-9_-]*-t([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$ /phpBB3/viewtopic.php?forum_uri=$1&t=$2&start=$4 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/member([0-9]+)\.html$ /phpBB3/memberlist.php?mode=viewprofile&u=$1 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/member([0-9]+)-(topics|posts)(-([0-9]+))?\.html$ /phpBB3/search.php?author_id=$1&sr=$2&start=$4 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/group([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$ /phpBB3/memberlist.php?mode=group&g=$1&start=$3 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/post([0-9]+)\.html$ /phpBB3/viewtopic.php?p=$1 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/active-topics(-([0-9]+))?\.html$ /phpBB3/search.php?search_id=active_topics&start=$2&sr=topics [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/unanswered(-([0-9]+))?\.html$ /phpBB3/search.php?search_id=unanswered&start=$2&sr=topics [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/newposts(-([0-9]+))?\.html$ /phpBB3/search.php?search_id=newposts&start=$2&sr=topics [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/the-team\.html$ /phpBB3/memberlist.php?mode=leaders [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/([a-z0-9_-]+)(-([0-9]+))\.html$ /phpBB3/viewforum.php?forum_uri=$1&start=$3 [QSA,L,NC]
RewriteRule ^phpBB3/([a-z0-9_-]+)\.html$ /phpBB3/viewforum.php?forum_uri=$1 [QSA,L,NC]

######################## lighttpd mod_rewrite a dönüşmüş hali #############################
url.rewrite = ( "^/phpBB3/[a-z0-9_-]*-f([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$" => "/phpBB3/viewforum.php?f=$1&start=$3",
"^/phpBB3/[a-z0-9_-]*-f([0-9]+)/[a-z0-9_-]*-t([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$" => "/phpBB3/viewtopic.php?f=$1&t=$2&start=$4",
"^/phpBB3/announces/[a-z0-9_-]*-t([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$" => "/phpBB3/viewtopic.php?t=$1&start=$3",
"^/phpBB3/([a-z0-9_-]*)/?[a-z0-9_-]*-t([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$" => "/phpBB3/viewtopic.php?forum_uri=$1&t=$2&start=$4",
"^/phpBB3/member([0-9]+)\.html$" => "/phpBB3/memberlist.php?mode=viewprofile&u=$1",
"^/phpBB3/member([0-9]+)-(topics|posts)(-([0-9]+))?\.html$" => "/phpBB3/search.php?author_id=$1&sr=$2&start=$4",
"^/phpBB3/group([0-9]+)(-([0-9]+))?\.html$" => "/phpBB3/memberlist.php?mode=group&g=$1&start=$3",
"^/phpBB3/post([0-9]+)\.html$" => "/phpBB3/viewtopic.php?p=$1",
"^/phpBB3/active-topics(-([0-9]+))?\.html$" => "/phpBB3/search.php?search_id=active_topics&start=$2&sr=topics",
"^/phpBB3/unanswered(-([0-9]+))?\.html$" => "/phpBB3/search.php?search_id=unanswered&start=$2&sr=topics",
"^/phpBB3/newposts(-([0-9]+))?\.html$" => "/phpBB3/search.php?search_id=newposts&start=$2&sr=topics",
"^/phpBB3/the-team\.html$" => "/phpBB3/memberlist.php?mode=leaders",
"^/phpBB3/([a-z0-9_-]+)(-([0-9]+))\.html$" => "/phpBB3/viewforum.php?forum_uri=$1&start=$3",
"^/phpBB3/([a-z0-9_-]+)\.html$" => "/phpBB3/viewforum.php?forum_uri=$1")

tırnak işaretinden sonra bir boşluk kalsa dahi hata veriyor ona göre güzelce düzenleyin.iyi çalışmalar...
kkalgidim
kullanıcı
kullanıcı

CSS: İyi
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB3

İleti ALEXIS 23 Tem 2008 16:16

Yeni sürüm çıktığı için bu konuyu kapatıyorum:

phpbb3-seo-f28/advanced-phpbb3-seo-mod-rewrite-0-4-4-t3195.html
ALEXIS
site yöneticisi
site yöneticisi

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
CSS: İyi
phpBB3: İyi