Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

çiçek sepeti

Forum ana sayfasındaki bazı linkleri pasif hale getirmek

Forum ana sayfasındaki bazı linkleri pasif hale getirmek

İleti ugurgezer 04 May 2009 13:20

Merhaba, ben daha önceden phppbb3 deneyimi olan biriyim ancak bir aradan sonra şuan yeni bir forum kurdum. Bu yeni forumumun seo ve sitemap gibi eksikliklerini gidermekteyim. Ancak bir sorunum var.

Forumumu google bot meta tag analizine tabi tuttum ve forum ana sayfada çok fazla link olduğu ve bunun zarar getirdiği tespit edildi. Bu nedenle ana sayfadaki (forumlist_body.html veya başka yerde ise bilmiyorum) bazı linkli kısımları ziyaretçi ve botlar için pasif hale getirmek istiyorum. Hesaplarıma göre bu sayede oldukça fazla link iptal olmuş olacak.

Sadece üye girişi yapıldığında tıklanabilir hale gelen, bunun dışında ziyaretçi ve botlar sayfada bulunduğunda sadece metin olarak görünmesini istediğim kısımlar şunlar:

1. Anasayfada foruma son ileti gönderen üyenin adını belirten tıklanabilir alan ve hemen bitişiğindeki son iletiye yönlendiren tıklanabilir küçük ok işaretli kare sayfa ikonu.
  2. Online kayıtlı kullanıcıların listelendiği kimler çevrimiçi alanındaki tıklanabilir isimlerin pasif hale getirilmesi.
  3. Yine kimler çevrimiçi alanında yer alan tıklanabilir kullanıcı grup isimleri (Yönetici, Genel yetkili, Moderatörler, Kayıtlı kullanıcılar, Uzaklaştırılan üyeler, Özel üyeler gibi)
  4. İstatistik kısmındaki son kayıt olan kullanıcının adı

Bir numaralı kısımı özellikle yapmam gerek çünkü bana toplamda 70 küsür link avantajı sağlayacak. Bu yazdığım konularda bilgisi olanlardan yardımlarını rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.
ugurgezer
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Orta
Sürüm: 3.0.4

Re: Forum ana sayfasındaki bazı linkleri pasif hale getirmek

İleti Akansu 04 May 2009 14:10

Profilinizde sitenizi yazsaydınız daha kolay anlaşırdık. Subsilver2 için yazıyorum, prosilver kullanıyorsanız benzer şekilde kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Amacımız bazı linkleri BOT'lardan gizlemek. Misafirler için pasif hale getirmemize gerek yok.

1-)
Anasayfada foruma son ileti gönderen üyenin adını belirten tıklanabilir alan ve hemen bitişiğindeki son iletiye yönlendiren tıklanabilir küçük ok işaretli kare sayfa ikonu.

Son iletiye gönderen ikon zaten 3.0.4 sürümünde botlardan gizlenmişti.

Aç: forumlist_body.html

:idea: Bul

Kod: Tümünü seç
<p class="topicdetails">{forumrow.LAST_POSTER_FULL}
                  <!-- IF not S_IS_BOT --><a href="{forumrow.U_LAST_POST}">{LAST_POST_IMG}</a><!-- ENDIF -->
               </p>

:arrow: Değiştir

<!-- IF not S_IS_BOT -->
<p class="topicdetails">{forumrow.LAST_POSTER_FULL}
                  <a href="{forumrow.U_LAST_POST}">{LAST_POST_IMG}</a>
            </p><!-- ENDIF -->

2,3 ve 4 -)

Aç: index_body.html

<!-- IF S_DISPLAY_ONLINE_LIST -->

:arrow: Öncesine Ekle

<!-- IF not S_IS_BOT -->

<!-- IF not S_USER_LOGGED_IN -->
   <br clear="all" />

:arrow: Öncesine Ekle

<!-- ENDIF -->

2,3,4 için verdiğim kodu kendimde uzun süredir kullanıyorum . Bir problem olmadı.Hatta belirtilen yerler sürekli değişken olduğundan bence BOTLARdan saklanması daha iyi oluyor gibi. Ama tabi SEO uzmanı değilim =)
Akansu
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Akansu
HTML: Orta
CSS: Orta
Sürüm: phpBB3

Re: Forum ana sayfasındaki bazı linkleri pasif hale getirmek

İleti ugurgezer 04 May 2009 14:30

Haklısınız site belirtmeyi unutmuşum, profilime ekledim sanıyordum. Ama temam subsilver idi zaten. Bu şekilde çözüldü sorunum, teşekkürler. Aynı değişikliği yapmak isteyen subsilver kullanıcıları rahatlıkla kullanabilirler.
ugurgezer
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
Sürüm: 3.0.4

phpBB3 SEO

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir