Forumumu google bot meta tag analizine tabi tuttum ve forum ana sayfada çok fazla link olduğu ve bunun zarar getirdiği tespit edildi. Bu nedenle ana sayfadaki (forumlist_body.html veya başka yerde ise bilmiyorum) bazı linkli kısımları ziyaretçi ve botlar için pasif hale getirmek istiyorum. Hesaplarıma göre bu sayede oldukça fazla link iptal olmuş olacak.
Sadece üye girişi yapıldığında tıklanabilir hale gelen, bunun dışında ziyaretçi ve botlar sayfada bulunduğunda sadece metin olarak görünmesini istediğim kısımlar şunlar:
- Anasayfada foruma son ileti gönderen üyenin adını belirten tıklanabilir alan ve hemen bitişiğindeki son iletiye yönlendiren tıklanabilir küçük ok işaretli kare sayfa ikonu.
- Online kayıtlı kullanıcıların listelendiği kimler çevrimiçi alanındaki tıklanabilir isimlerin pasif hale getirilmesi.
- Yine kimler çevrimiçi alanında yer alan tıklanabilir kullanıcı grup isimleri (Yönetici, Genel yetkili, Moderatörler, Kayıtlı kullanıcılar, Uzaklaştırılan üyeler, Özel üyeler gibi)
- İstatistik kısmındaki son kayıt olan kullanıcının adı
Bir numaralı kısımı özellikle yapmam gerek çünkü bana toplamda 70 küsür link avantajı sağlayacak. Bu yazdığım konularda bilgisi olanlardan yardımlarını rica ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.