phpBB Türkiye - phpBB3 Türkçe destek ve geliştirme

İçeriği atla

profesyonel phpBB3 hizmetleri

Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

sizce hangisi en etkili seo methodu?

sizce hangisi en etkili seo methodu?

İleti mazeretim 07 Ağu 2008 22:03

arkadaşlar bildiğiniz dibi phpbb-seo da yer alan phpbb3 seo 0.4.. sürümleri bir çok arkadaşımız tarafından site uygulamalarında kullanılan bir iyi bir craw tekniği. sormak istediğim
simple
mixed
advanced
şeklinde üç farklı sürüm mevcut bunlardan hangisi etkili? kullanıp bu performansı gören varsa bilgilendirirseniz memnun olurum
mazeretim
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Orta
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: 3.0.2 PRMD

Re: sizce hangisi en etkili seo methodu?

İleti sabri ünal 08 Ağu 2008 01:42

güzel bir soru olmuş aslında, ben de merak ediyordum... farkları nelerdir?
sabri ünal
kullanıcı
kullanıcı

İsim: sabri ünal
HTML: İyi
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpbb3 CVS

İleti siyabend 08 Ağu 2008 09:09

bu soru benim de aklıma takıldı... advanced kelime anlamı olarak ileri düzeyi gösterdiğine göre herhalde en iyisi odur...
siyabend
genel yetkili
genel yetkili

Kullanıcı avatarı

HTML: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: İyi
Sürüm: phpBB 3.0.2

İleti ALEXIS 08 Ağu 2008 09:19

Advanced varken diğerlenini kullanan, hatta test eden (yanlıkla hariç) olduğunu bile sanmıyorum.

Açıklamalardan anladığım kadarı ile simple de sayfa adlarında konu başlığı geçmiyor:

# viewforum.php?f=xx

* forumxx.html (by default),
* forumxx/ (optional)

# viewforum.php?f=xx&start=yy

* forumxx-yy.html (by default),
* forumxx/pageyy.html (optional)

# viewtopic.php?f=xx&t=yy

* topicyy.html (by default),
* forumxx/topicyy.html (optional)

# viewtopic.php?f=xx&t=yy&start=zz

* topicyy-zz.html (by default),
* forumxx/topicyy-zz.html (optional)

# viewtopic.php?p=xx

* postxx.html (by default)
ALEXIS
kullanıcı
kullanıcı

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
HTML: Çok iyi
CSS: Çok iyi
PHP: İyi
phpBB3: Çok iyi
Sürüm: phpBB 3.0.3-RC1

İleti agitaous11 09 Ağu 2008 23:32

Modül yazarının kendi sitesinde söylediğine göre, basit bir optimizsayon için simple kurulumu yeterli.

Eğer çok fazla kullanılan bir forumda, keywordste kullanarak seo yapmak istiyorsanız, mixed ya da advanced kurmanızı öneriyor.

Eğer çoğu mesaj sizin tarafınızdan gönderiliyorsa, bu durumlarda advanced, ama eğer diğer kullanıcılar da siteyi çok kullanıp çok mesaj gönderiyorsa mixed kullanmanızı istiyor. Çünkü eğer mixed kurarsanız, konularda kullanılabilecek tagları siz belirliyorsunuz ve bunlar arasından seçim yapılıyor. Buna "iyi optimizasyon" deniyor. Advanced kurarsanız ve siteniz diğer kullanıcılar tarafından sıkça kullanılıyorsa, keywordleri seçmeyip, elle girme hakları oluyor. Böyle bir durumda da konularınızın yüzde seksen kadarının başlığı "oh yeah it is very well.html" haline gelebilirmiş. Buna da bad optimizasyon deniyormuş. Okuyalı baya olmuştu. Mixed ile advanced ters olabilir.

bu yüzden ben mixed kullanıyordum diye hatırladığımdan, mixed kullanıcıların sıkça konu açtığı forumlarda kullanılacaktı diye aklımda kalmış.

# # Simple PhpBB AMO düzenlemesi :

Bu basit çözümdür. Kaygıya gerek yoktur, her türlü karakter katarına uygundur
Gayet güzel sonuçlar alabileceğiniz bu eklenti phpBB SEO Simple mod Rewrite a benzemektedir. Ama sayfalamada problem çıkartmayacağından bu eklentİ daha güzeldir.

## phpBB SEO Karmaşık düzenlemesi :

Bu eklenti basit olanına göre daha kullanışlıdır, çünkü forum isimleri, konu URLleri sabit kalırken URL'lere dahil olurlar.
Forum linklerinde gösterilmek üzere keywordler seçebilirsiniz, ve bu da çok güzel bir arama motoru optimizasyonudur. Ve kullanıcılarınız çok kötü konu başlıkları ile konu açmasına engel olursunuz çünkü URL'lerde yalnızca iyi anahtarkelimeler olacaktır.

# # The phpBB SEO Advanced:

Kullanmadan önce uyarı: PhpBB sansür'ünden geçmeyen konu başlıkları görünmeyecektir.

Bu demek oluyor ki karmaşık(mixed) gibi, adminin seçtiği anahtar kelimelerden istenilenler kullanmayacaklar, kendi anahtar kelimelerini girebilecekler.

Bu özellik kullanıcıların konu açmasına izin verilmediği forumlarda mükemmel bir seçim olacaktır.
Değilse, ancak çok aktif bir yönetim ve çok sıkı incelenen bir sistem içerisinde kullanılmalıdır.
Çünkü konularınızın %80e yakınının başlığının "oh-bu-çok-güzel-buna-inanamıyorum-evet-vtXX.html", şeklinde olmasını istemezdiniz. Bu da zaten hiçbirşeyin optimize edilmemesi olurdu.

Bu yüzden hangi eklentiyi kullanacağınız konusunda iki kez düşünün.
Bir zamanların Demilo11'i...
agitaous11
kullanıcı
kullanıcı

İsim: Hilmi Erdem KEREN
HTML: Çok iyi
CSS: İyi
PHP: Orta
phpBB3: Orta
Sürüm: PhpBB3 Gold

phpBB3 SEO-SEF

Kimler çevrimiçi