Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

çiçek sepeti

Forum içeriğinin Google'da çıkması

Forum kuralları
Lütfen bu bölüm ve alt bölümlerde yardım isterken "yardım isteme şablonu" nu kullanınız.

Forum içeriğinin Google'da çıkması

İleti profendure 24 Arl 2009 21:30

phpBB3 sürümü: phpBB3 3.0.6
Panonun tam adresi: http://www.krayinkrov.com/index.php
Eklentiler / Temalar: simple rss 1.0.4 - slagg
Eklentilerin indirme adresi: burası
İşletim sistemi, php ve mysql sürümünüz:MySQL(i) 5.0.88

Ben google da arama yaparken deniyorum, örneğin forumdaki bir mesajın içeriğini yazıyorum ama çıkmıyor, sitem google da ekli web site yöneticisinden ayarları yaptım, bunların dışında yapmam gereken nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler...
profendure
kullanıcı
kullanıcı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpBB3 3.0.6

Re: Forum içeriğinin Google'da çıkması

İleti ysl52 24 Arl 2009 21:34

http://www.google.com.tr/#hl=tr&source= ... 437d6e1fd0

Siten google de 1240 farklı adreste çıkıyor, daha çabuk çıkması için google daha sık taramalı, ama buna google karar verir. Sitenin popülerliği, içeriği vb birçok faktör etkilidir.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

PHP: Orta
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB 3.0.7-PL1

İleti profendure 24 Arl 2009 21:41

1 ay öncesine kadar wordpress kullanıyordum onlar aslında önceden kayıtlı olanlar. Aslında doğru onlar zamanında kaydedildiyse, şimdi de bir kaç zaman içinde olacaktır. Teşekkür ediyorum, bir sorun daha olacak. SEO tam olarak ne işe yarar, kullanmazsam ne eksikliklerim olur? Soruyorum çünkü ücretle kuruluyor sanırım, yada kurması zor ve türkçe anlatım bulamadım...
profendure
kullanıcı
kullanıcı

İleti ysl52 24 Arl 2009 21:53

SEO : Search Engine Optimisation - Arama Motoru Optimizasyonu
Forumdaki adresleri arama motoru ve kullanıcı için daha düzgün ve anlaşılır hale getirir, sanırım ayrıca başlıklarda ve linklerde yine gereksiz tekrar olarak adlandırılan duplike adres kayıtlarını engeller.

SEO hiç kullanmadım, gerek olmadı, çünkü phpBB3 SEO olmadan da google tarafından gayet iyi taranıyor ve indeksleniyor. Ama acelen varsa, küçük de olsa fark etmesini istiyorsan SEO işe yarayabilir.
Kurmama sebebim ihtiyacım olmaması, forumun içeriğinin iyi olması, güncelleme olduğunda zorluk olması vb faktörlerdi.
ysl52
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

PHP: Orta
phpBB3: Orta
Sürüm: phpBB 3.0.7-PL1

İleti profendure 24 Arl 2009 22:03

Dediklerinden yola çıkarak şimdilik bende kurmamaya karar verdim, hem kurarken işleri berbat etme ihtimalim de olduğundan sonraya bırakayım.
Yeniden teşekkür ederim verdiğin bilgilerden dolayı...
profendure
kullanıcı
kullanıcı

İleti djkainat 01 Eyl 2010 18:39

evet aynı sorun bende de var sayfalar google ye ekleniyo ancak viewtopic.php de bulunan yazılarla sitem arama sonuçlarında cıkmıyo konu başlıgı ile arama yapınca konu google aramaya eklenmiş halde ancak konunun içinde yazan kelimelerle arama yapıldıgında sonuç bulunamıyor. :( :( yardım edebilecek biri varsa sevinirim http://www.gocmenadasi.com/forum pano sayfam
djkainat
kullanıcı
kullanıcı

Sürüm: phpBB3.0.2

phpBB3 Sorunlar & Yardım

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir