phpBB Türkiye - phpBB3 Türkçe destek ve geliştirme

İçeriği atla

profesyonel phpBB3 hizmetleri

Sitemiz sadece phpBB 3.0 sürümüne destek vermektedir. Konu açmadan, ileti yazmadan önce lütfen site kuralları sayfamıza göz atınız.

Artalan resmi ve Prosilver

Artalan resmi ve Prosilver

İleti IcEman 28 Oca 2008 22:32

Prosilver temasına artalan resmi eklemek istiyorum ama ne yazık ki IE7 de farklı Fİrefox , Opera da farklı görünüyor aslında IE7 de tam bulunması gereken noktada ama FF ve Opera da çok farklı (alakasız yerde) .. internette türkçe kaynaklı sitelere baktım ama ne yazık ki doğru düzgün birşey çıkmadı hepsi kopyala yapıştır bilgi .. Aslında yapmak istediğim iki farklı artalan resmini kullanmaktı .. biri sol üst köşede diğeri sağ alt köşede konumlandırmak istiyordum .. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba ? FF ve Opera için CSS konumlandırma hakkında kaynak yazabilecek olursa sevinirim ( anladığım kadarıyla CSS3 de bu sorun olmayacakmış ama herhalde şu an kullanılmıyor ? yada phpbb3 de kullanılmıyor örnek kodlardan denedim olmadı .. ) yada overall_header ve overall_footer a css ile konumlandırma yapılarak bu sorun halledillebilir mi ? Kimseden şunu şöyle yap şablonu istemiyorum sadece fikir yada kaynak ..

örneklendirme yapmak gerekirse http://www.ndesign-studio.com sitesine yakın bir tasarım ...

teşekkürler

Kod: Tümünü seç
background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/backs.png" );*/ /* CHANGE: path and name of your image */   
background-repeat: no-repeat;
background-attachment:scroll;
background-position: bottom right;
}
IcEman

Kullanıcı avatarı

HTML: Başlangıç
CSS: Başlangıç
PHP: Başlangıç
phpBB3: Başlangıç
Sürüm: phpbb 3.0.2

profesyonel phpBB3 çözümleri ve web hizmetleri

Re: Artalan resmi ve Prosilver

İleti ALEXIS 28 Oca 2008 22:57

ndesign-studio çift resim kullanmıyor, arka plan resmini üste dayamış resmin alt kısımları koyu bir mor ve de arkaplan rengi de koyu mor olunca orada sanki geçiş varmış gibi....

deneyeyim....

<style type="text/css">
<!--
body {
   background: #181A2F url(http://www.ndesign-studio.com/wp-content/themes/phoenix/images/home-bg.jpg) no-repeat center top;
}
-->
</style>

sorun nedir anlamadım ?
ALEXIS
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

İsim: Sevdin Filiz
HTML: İyi
CSS: İyi
PHP: Orta
phpBB3: İyi
Sürüm: phpBB 3.0.2

İleti IcEman 28 Oca 2008 23:03

ALEXIS yazdı:ndesign-studio çift resim kullanmıyor, arka plan resmini üste dayamış resmin alt kısımları siyah ve de arkaplan rengi de siyah olunca orada sanki geçiş varmış gibi....

deneyeyim....

<style type="text/css">
    <!--
    body {
       background: #181A2F url(http://www.ndesign-studio.com/wp-content/themes/phoenix/images/home-bg.jpg) no-repeat center top;
    }
    -->
    </style>

ALEXIS o siteyi sadece tasarım açısından örnek verdim benim aslında mantığını anlamak istediğim olaylardan biri de ndesign-studio home-bg.jpg resminde olduğu gibi tek resimde siteyi o boşluk alana nasıl ortalandığı .. css olmadan olmuyor galiba ..

iyide ben yapınca neden Fİrefox da operada ve IE7 de farklı farklı yerlede çıkıyorlar ? CSS öğrenmeye devam edelim bakalım :)))

teşekkür ederim
En son IcEman tarafından, 28 Oca 2008 23:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
IcEman

Kullanıcı avatarı

İleti ALEXIS 28 Oca 2008 23:10

Ehem, arka plandaki orta yere siteyi nasıl soktu diyorsun.

1. Arkaplanı koymuş ve site genişliğini ayarlamış (width: 770px;)
2. wrap/content diye adlandırdığımız içerik çerçevesinin de genişliğini tam ortadaki beyaz alan kadar yapmış (width:743px;) ve tam ortaya gelmesi için yatay margin e auto vermiş (margin: 0px auto;).
3. padding ile de ince ayar vermiş gibi görünüyor (padding: 10px 12px 40px 15px;)

kaynak: http://www.ndesign-studio.com/wp-conten ... /style.css :mrgreen:

Kendi uygulaman için biraz CSS ve birkaç örnek bulman yeterli. Ama bence arkaya koca resim koymana hiç gerek yok.
ALEXIS
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

İleti IcEman 28 Oca 2008 23:18

teşekkürler ALEXIS bu dediklerini benim yapabilmem için nasıl derler tabir-i caizse bir fırın ekmek yemem lazım :) ama yazdıklarını not aldım denemelere ve CSS çalışmaya devam edelim bakaılm .. elbet bir gün yapabilirim .. inadım tuttu yapmazsam olmaz .. phpBB.com da tema yapanlar abuk sabuk temalar yapınca mecbur kendi zevkimize göre tema yapmamız gerekiyor adamlarda bilgi var ama zevk yok :)
IcEman

Kullanıcı avatarı

İleti ALEXIS 28 Oca 2008 23:24

ALEXIS
tercüme
tercüme

Kullanıcı avatarı

İleti IcEman 28 Oca 2008 23:38

güzel olmuş eline sağlık elbet birgün ben de buraya atarım örneklerimi :)
IcEman

Kullanıcı avatarı

Tema Sorunlar & Yardım

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir